El danès Thomas Bjorn, capità de l'equip europeu de la Ryder Cup (Reuters)
Golf

Thomas Bjorn, nomenat nou capità de l'equip europeu de la Ryder Cup del 2018

El golfista nòrdic, de 45 anys, relleva en el càrrec el nord-irlandès Darren Clarke i és el primer danès que encapçalarà el vell continent contra l'equip dels Estats Units

Actualitzat

El danès Thomas Bjorn ha estat elegit nou capità de l'equip europeu que disputarà la Ryder Cup a Le Golf National de París al 2018. Bjorn, de 45 anys, és el primer danès que encapçalarà al Vell Continent contra l'equip dels Estats Units després d'haver participat en set edicions, tres com a jugador i quatre com a vicecapità.
   
El nòrdic, que relleva en el càrrec al nord-irlandès Darren Clarke, va debutar en el torneig biennal el 1997 sota la batuta de Severiano Ballesteros a Valderrama amb una exitosa estrena. També va col·laborar en les victòries europees a The Belfry en 2002 i a Gleneagles al 2014, i va ajudar com vicecapità a Bernhard Langer en 2004, a Colin Montgomerie el 2010, a José María Olazábal en 2012 i a Darren Clarke a Hazeltine National, aquest any.
   
Com a jugador professional, Bjorn ha guanyat quinze torneigs del circuit europeu, va ser segon a l'Open Britànic en dues ocasions, i a Le Golf National va participar catorze vegades i el seu millor resultat va ser un tercer lloc en 2007.

"És un gran honor per a mi ser elegit capità de l'equip europeu de 2018. És un dels dies més grans de la meva carrera. Vaig aprendre molt dels capitans com a entrenador i vicecapità. Sempre em vaig preguntar què se sentiria en liderar un equip de dotze grans jugadors. Ara és el meu torn de fer això i és emocionant per a mi", ha indicat el danès després del seu nomenament.

Anar al contingut