Simon Yates durant la contrarellotge a Budapest
Simon Yates durant la contrarellotge a Budapest (@giroditalia)
Ciclisme

Simon Yates vola a Budapest i Van der Poel manté el liderat

El britànic s'ha imposat a la ràpida contrarellotge al centre de Budapest i retalla tres segons al neerlandès, que ha acabat en segona posició

Redacció Esport3Actualitzat

Budapest ha estat escenari de la primera contrarellotge del Giro 2022, amb un recorregut de 9,2 quilòmetres urbans. Els ciclistes han començat l'etapa a la plaça dels Herois de Pest i, un cop creuat el Danubi, han afrontat la part més dura del dia. Una pujada de més d'un quilòmetre amb un 4,8% que ha arribat fins al 14, amb un tram de llambordes, ha conduït a la plaça de Buda, on hi havia l'arribada a la meta.

Simon Yates, guanyador de la Vuelta 2018 i tercer del Giro 2021, ha marcat el ritme des de l'inici i ha parat el cronòmetre en 11'50". Mathieu van der Poel ha estat segon, a tres segons del britànic, però el neerlandès ha pogut mantenir la maglia rosa, que vesteix des de la primera jornada. El tercer ha estat el també neerlandès Tom Dumoulin, que ha acabat a cinc segons de Yates. 

Alguns dels favorits al podi s'han deixat molt temps, com Richard Carapaz 28 segons, Mikel Landa 33" i Superman López 42".

Anar al contingut