Aficionats amateur han recreat una de les etapes de La Vuelta
Aficionats amateur han recreat una de les etapes de La Vuelta (Foto: EFE)
Ciclisme

Sextet català en l'arrencada de La Vuelta

La ronda espanyola arrenca a Utrecht amb tres etapes als Països Baixos

Actualitzat

Marc Soler, Juan Ayuso, David de la Cruz, Pau Miquel, Roger Adrià i Francisco Galván formaran el sextet català de la Vuelta, una xifra que no es repetia des del 2010. Els Països Baixos acolliran les tres primeres etapes.

La resta es disputaran per Espanya amb punt final l'11 de setembre a Madrid. En total, 21 etapes, de les quals cap passarà per Catalunya. Destaquen els ports de muntanya asturians de la segona setmana i la contrarellotge individual entre Elx i Alacant.

Primoz Roglic, el favorit

Les absències de Jonas Vingegaard i Tadej Pogacar obren les opcions de victòria o podi a la resta del pilot. Primoz Roglic buscarà la seva quarta Vuelta consecutiva, malgrat arrossegar les molèsties de la lesió que el va obligar a abandonar el Tour.

L'equatorià Richard Carapaz pretén acomiadar-se de l'INEOS amb un bon regust de boca, i per aconseguir-ho l'ajudaran Tao Geoghegan, Pavel Sivakov i l'espanyol Carlos Rodríguez.

El Bora també presenta candidatura amb l'australià Jai Hindley, vencedor de l'últim Giro. També serà interessant veure l'UAE amb el portuguès Joao Almeida com a cap files, Marc Soler i el jove de 19 anys Juan Ayuso, que debutarà en una gran volta.

El Quick Step disposa d'un duet prometedor: Julian Alaphilippe i el belga Remco Evenepoel. El Movistar viurà l'última Vuelta d'Alejandro Valverde, que buscarà alguna etapa, però conscient del seu paper de gregari per ajudar el líder Enric Mas, subcampió el 2018 i el 2021.

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut