Automobilisme

Schumacher guanya a Monza el dia que anuncia la seva retirada

Michael Schumacher ha donat un important cop d'efecte al Mundial de Fórmula 1. Després d'un polèmic cap de setmana marcat per la sanció a Fernando Alonso, el pilot alemany de Ferrari s'ha imposat a Monza, al GP d'Itàlia, i ha retallat en 10 punts la distància que el separa de l'asturià a la general del Mundial. El pilot de Renault sortia des de la desena posició i ha protagonitzat una espectacular remuntada fins a situar-se tercer. Alonso, però, ha trencat el motor del Renault i ha abandonat. Amb 108 punts, l'asturià supera ara de només 2 punts Schumacher a la general del Mundial. Tot just després del triomf, Schumacher ha anunciat la seva retirada. Kimi Raikkonen el substituirà a Ferrari.

Actualitzat

La cursa ha començat amb una espectacular remuntada per part de Fernando Alonso. En una volta, l'asturià ha superat quatre pilots i ha passat de la desena a la sisena posició. Un dels pilots perjudicats ha estat el català Pere Martínez de la Rosa, que ha perdut una plaça i ha passat de la setena a la vuitena posició. Els dos homes que ocupaven la primera fila de la graella de sortida, però, han començat a marcar distàncies des del principi. Kimi Raikkonen i Michael Schumacher han marcat un ritme molt elevat que cap dels seus perseguidors ha pogut seguir. Així les coses, i amb Kubica a la tercera posició fent un "tap" a Massa, Button i Alonso, les diferències abans de la tanda de repostatges entre el segon i el tercer classificats s'han disparat fins a la vintena de segons.

Els McLaren s'aturen els primers i De la Rosa abandona

Els dos primers a aturar-se a boxs han estat els dos McLaren, Pere Martínez de la Rosa i Kimi Raikkonen, a la catorzena i quinzena volta, respectivament. Schumacher, que ha allargat el repostatge fins a la volta número 16, ha aprofitat per marcar un ritme ràpid i poder tornar d'aquesta manera a la primera posició a la cursa després de l'aturada, amb prou feines un segon per davant de Raikkonen. Fernando Alonso ha repostat a la volta 19, just en el mateix moment en què el brasiler de Ferrari Felipe Massa, i ha tornat a pista en la vuitena posició. Poc després, el català Pere Martínez de la Rosa s'ha vist obligat a abandonar la cursa per problemes mecànics al seu monoplaça. De la Rosa, que ha abandonat en dos dels cinc Grans Premis que ha disputat, té garantit disputar les tres curses que resten: Xina, Japó i Brasil.

Alonso remunta i trenca el motor

A partir de l'equador de la cursa, Fernando Alonso ha començat a millorar posicions i a optar a posicions de podi, en una lluita oberta amb Kubica i Massa, tercer i quart respectivament, per davant de l'asturià. La segona tongada de repostatges, però, ha estat nefasta per a Massa, que ha entrat abans que Alonso i ha fet una aturada força llarga. Així les coses, el pilot de Renault s'ha situat provisionament quart, per darrere de Kubica. Dues voltes més tard, tots dos han entrat a remuntar alhora i a la sortida de boxs han corregut en paral·lel, fins que Alonso ha accelerat i ha deixat enrere el pilot polonès un cop superada la zona amb velocitat limitada. L'asturià, en una maniobra espectacular, s'ha situat tercer i ha començat a marcar distàncies amb Kubica i Massa. Poc després, però, s'ha produït la imatge de la cursa. El motor del Renault d'Alonso ha dit prou i el pilot espanyol ha hagut d'abandonar. Això ha deixat en safata el podi per a Kubica, que a més s'ha vist beneficiat pels problemes de Massa amb un dels seus pneumàtics, cosa que l'ha forçat a entrar de nou a boxs. Sense cap més incident ha finalitzat la cursa, que ha deixat Schumacher com a vencedor, amb Raikkonen segon i Kubica, tercer. El set vegades campió del món té més a prop el seu vuitè títol a la Fórmula 1.

Schumacher anuncia la seva retirada

Minuts després de pujar al podi com a vencedor al circuit de Monza, Michael Schumacher ha anunciat la seva retirada a final de temporada. En l'habitual roda de premsa posterior a les curses de Fórmula 1, el pilot de Ferrari ha explicat que la decisió està presa independentment del que passi d'aquí al final del campionat, i que ha esperat a Monza per fer l'anunci perquè aquest era "el lloc ideal" per fer-ho. El substitut de Schumacher a l'escuderia italiana serà el finlandès Kimi Raikkonen, que precisament l'acompanyava en la roda de premsa com a segon classificat del Gran Premi d'Itàlia. El fins ara pilot de McLaren -escuderia on competirà, a partir de la pròxima temporada, Fernando Alonso- tindrà com a company d'equip el brasiler Felipe Massa. Raikkonen ha firmat amb Ferrari pels pròxims tres anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut