Kyrie irving i LeBron James arriben endollats al desenllaç de la temporada (Reuters)
Bàsquet

San Antonio Spurs i Cleveland Cavaliers passen a les semifinals de conferència i Curry es torna a lesionar

Els Spurs li han endossat la quarta victòria a uns Memphis Grizzlies molt minvats i els Cavaliers també li han clavat un 4-0 als Pistons. Els Warriors dominen els Rockets (3-1) però tornen a perdre el millor jugador de la competició.

Actualitzat

Primera nit decisiva als "play-offs" de l'NBA i primers classificats per a les semifinals: San Antonio Spurs a l'Oest i els Cleveland Cavaliers, a l'Est. La notícia, però, és una nova lesió de Stephen Curry, que en funció de la seva gravetat pot condicionar el recorregut dels Golden State Warriors, vigents campions de l'NBA, en el desenllaç final de la temporada.

A la Conferència Oest, els San Antonio Spurs ja tenen el bitllet per a les semifinals després d'obtenir la quarta victòria seguida (95-116) davant uns Memphis Grizzlies molt minvats per les absències de Marc Gasol i Mike Conley. Els de Tennessee han resistit fins al descans (45-47), però s'han enfonsat en els dos últims quarts. Tant és així que Gregg Popovich ha pogut reservar alguna de les seves figures. Un d'ells és Tim Duncan, que a punt de fer 40 anys ha jugat ja el seu 245è partit en uns "play-offs". Tony Parker (16 punts) i LaMarcus Aldridge (15 punts i 10 rebots) han firmat els números més alts d'una anotació molt repartida per als texans.

Els Golden State Warriors han col·locat el 3-1 en la seva eliminatòria amb els Rockets, però a un preu que pot ser molt alt. Stephen Curry reapareixia amb els vigents campions de l'NBA en el quart partit de la sèrie (94-121), però just abans del descans s'ha tornat a lesionar, aquest cop al genoll dret. Curry ha intentat tornar a la pista, però ha hagut de retirar-se. Els Warrirors, amb 21 triples –rècord en "play-offs"– han sepultat Harden i els seus, amb Klay Thompson (23 punts) i André Iguodala (22) com a màxims encistelladors.

Els Cavaliers també hi són

A més dels Spurs, també els Cleveland Cavaliers han superat la seva sèrie amb un clar 4-0, en el seu cas davant uns Pistons que tornaven als "play-offs" després de set anys d'absència. Kyrie Irving (31 punts) i LeBron James (22) han demostrat que arriben en forma al moment decisiu de la temporada, especialment el base, que ha clavat dos triples en els instants finals del tercer i l'últim quart per acabar amb la resistència dels Pistons.  

Mentrestant, els Celtics han empatat la sèrie contra els Atlanta Hawks (104-95). Isaiah Thomas (28 punts) ha tornat a brillar per als Celtics i ha anotat la cistella decisiva que ha enviat el partit a la pròrroga, guanyada pels de Boston i fent inútil l'excel·lent actuació de Paul Millsap, autor de 45 punts per als Hawks.  

 

Així van les eliminatòries:
Conferència Oest:
Golden State Warriors-Houston Rockets, 3-1
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks, 3-1
San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies, 4-0. San Antonio Spurs, classificat
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers, 2-1

Conferència Est:
Toronto Raptors-Indiana Pacers, 2-2
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons, 4-0. Cleveland, classificat.
Miami Heat-Charlotte Hornets, 2-1
Atlanta Hawks-Boston Celtics, 2-2

Anar al contingut