Ciclisme

Samuel Sánchez guanya l'última etapa de la Volta al País Basc i s'emporta la victòria final davant Joaquim Rodríguez

El corredor de l'equip Euskaltel Samuel Sánchez guanya l'última etapa de la Volta al País Basc i s'emporta la victòria final davant 'Purito' Rodríguez. El català ha fet una gran contrarellotge i ha acabat cedint la Volta per només dotze segons.

Actualitzat
Samuel Sánchez de l'Euskaltel i Joaquim 'Purito' Rodríguez del Katusha han estat els dos grans dominadors d'aquesta edició de la Volta al País Basc. Tots dos corredors han lluitat dia a dia i fins a l'últim moment la victòria final en un duel apassionant. En la contrarellotge decisiva, de 19 quilòmetres i a la rodalia d'Oñati, l'asturià s'ha acabat imposant a l'etapa en superar la resta de rivals i en 22 segons Joaquim Rodríguez. El català ha fet una bona contrarellotge, una especialitat que no domina, però no ha pogut mantenir els nou segons d'avantatge amb què afrontava aquesta jornada final.

Només el gran rendiment de l'holandès Bauke Mollema, segon a l'etapa i tercer a la general final, ha plantat cara als dos protagonistes de la Volta al País Basc. L'etapa ha estat molt dura degut a les condicions meteorològiques i a un recorregut complicat. Mollema ha marcat el millor temps intermedi amb tres segons de diferència sobre Samuel Sánchez, mentre que Joaquim Rodríguez en perdia dotze sobre Sánchez en la lluita per la victòria final. Els últims trams en pujada han acabat afavorint Samuel Sánchez, que ha acabat guanyant l'etapa amb sis segons d'avantatge sobre Bauke Mollema. 'Purito' Rodríguez ha completat una excel·lent contrarellotge però ha cedit el liderat en perdre vint-i-dos segons a l'arribada d'Oñati. El català acaba la seva participació amb dues victòries d'etapa, la quarta i la cinquena, i una contrarellotge individual molt per sobre de les seves previsions que li ha permès acabar segon a la general.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut