Jocs Olímpics

La societat civil catalana dóna suport als Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030

La candidatura olímpica catalana dels Jocs d'hivern ha rebut aquest dijous el suport de diverses entitats culturals, esportives i econòmiques del país

Actualitzat

La institució cultural i esportiva Sport Cultura Barcelona ha organitzat aquest dijous un acte de suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. L'Auditori 1899 del Futbol Club Barcelona n'ha estat l'escenari.

L'acte ha reunit representants de diverses entitats culturals, esportives i econòmiques del país, i, segons Albert Agustí, president de Sport Cultura, s'ha fet amb la voluntat d'enviar un missatge a tots els que hi tenen alguna cosa a dir, "també als polítics i dirigents del país".

Entre els assistents, Juan Antonio Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, que ha dit:

"La candidatura ho té tot per tirar endavant, però li falta unitat i voluntat política. Els tècnics han vingut a Catalunya i han lloat la capacitat de la proposta catalana. L'elecció s'ha de fer el 2023, per la qual cosa s'hauria de presentar el dossier informatiu el 2021, però, si Barcelona ho té a punt abans, la nominació fins i tot es podria avançar."

Alejandro Blanco, president del COE, s'ha expressat en termes semblants i ha dit que "els Jocs són perfectament realitzables, però cal trobar un clima de diàleg i entesa".

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha exercit d'amfitrió i en el seu discurs ha posat el club a disposició dels Jocs i s'ha mostrat encantat amb la possibilitat que "el nou Camp Nou pugui acollir la cerimònia inaugural o de clausura de les Olímpíades".

L'acte ha començat amb la projecció d'un vídeo d'homenatge a Blanca Fernández Ochoa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut