Domenico Scala, l'encarregat de dirigir les reformes de la FIFA (EFE).
Domenico Scala, l'encarregat de dirigir les reformes de la FIFA (EFE).
Futbol

Rússia i Qatar poden quedar-se sense els seus mundials si es demostra que la corrupció va influir en la seva elecció

L'escàndol de corrupció al voltant de la FIFA podria fer variar els països organitzadors dels pròxims dos Mundials. Si es demostra que la corrupció va ser determinant en les designacions de Rússia i Qatar, la seva elecció podria ser invalidada.

Actualitzat

La FIFA ha admès per primera vegada que Rússia i Qatar podrien perdre els Mundials del 2018 i del 2022 si es demostra que la corrupció va influir de manera determinant en el procés d'elecció d'aquests països com a seu de la competició.

El president de la Comissió d'Auditoria i Compliment de la FIFA, Domenico Scala, ha dit que "si apareixen proves que l'elecció de Qatar i Rússia es va produir gràcies a la compra de vots, llavors l'elecció podria ser invalidada". Scala és el designat pel president en funcions, Joseph Blatter, per dirigir les reformes estructurals de l'organització davant els escàndols de corrupció que l'envolten.

La Justícia suïssa, que està investigant la possible existència d'actes de corrupció en aquestes designacions, ha transmès a 10 membres del Comitè Executiu de la FIFA que l'any 2010 va participar en la votació el seu interès per parlar amb ells en relació a aquest cas. Cap d'ells resideix a Suïssa.

La investigació de la Justícia nord-americana, més centrada en cassos de corrupció a Sud-Amèrica i els Estats Units, també podria tenir una ramificació sobre l'elecció de les seus dels Mundials del 2018 i el 2022.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut