Kalle Rovanpera ha estat el millor en la primera etapa del ral·li de Kènia (Official WRC)
Mundial de ral·lis

Rovanpera, líder a Kènia després d'una primera etapa dura per als pilots

El finès ha aprofitat un problema a la roda d'Ogier per col·locar-se primer al Ral·li Safari

Redacció Esport3/AgènciaActualitzat

El líder del mundial, el finès Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), s'ha imposat aquest divendres a la primera etapa del Ral·li Safari de Kènia. El seu company d'equip, el francès Sebastian Ogier, comandava la prova fins que a l'última especial del dia ha hagut d'aturar-se a canviar una roda i ha perdut el primer lloc.

Malgrat que ha estat l'encarregat d'obrir pista, Rovanpera, guanyador aquest any de tres de les cinc proves disputades (Suècia, Croàcia i Portugal), lidera la general del sisè ral·li de la temporada amb 22,4 segons d'avantatge respecte al britànic Elfyn Evans, també de Toyota, i 25,3 sobre l'estoni Ott Tänak (Hyundai i20), campió del món al 2019 i que completa el podi provisional malgrat haver tingut problemes amb la caixa de canvis.

Ogier, vuit cops campió del món, ha començat l'etapa com a líder després de guanyar l'especial inaugural de dijous i s'ha mantingut al capdavant de la prova després de disputar-se els dos primers trams, malgrat que després ha cedit el liderat a Evans en el tercer.

El francès ha aprofitat una punxada posterior d'Evans per recuperar el liderat i conservar-lo fins a l'últim tram del dia, quan un problema en una roda l'ha obligat a aturar-se per canviar-la. Ogier ha caigut a la sisena plaça i Rovanpera ho ha aprofitat per col·locar-se primer.

El belga Thierry Neuville, segon al Mundial a 53 punts de Rovanpera, és cinquè a 57,5 segons. Aquest dissabte es disputa la segona etapa, amb sis trams cronometrats.

Anar al contingut