Roglic en una imatge d'arxiu disputant el Tour (Foto: REUTERS)
Ciclisme

Roglic guanya en la primera etapa de muntanya del Tour

L'eslovè del Jumbo s'ha adjudicat la victòria d'etapa a Orcieres-Merlette al davant de Pogacar, Martin i Nairo Quintana. Alaphillipe, cinquè, manté el mallot de líder.

Marc NegreActualitzat

És una primera pinzellada però l'eslovè Primoz Roglic (Jumbo) ha demostrat que és el corredor que arriba en millor forma al Tour i ho ha ratificat amb una victòria en la primera arribada en un port de muntanya.

Set quilòmetres amb una pendent mitjana del 6,7%. El primer mur del Tour amb final a l'estació d'esquí Orcieres-Merlette estava marcat com el primer test per calibrar les forces dels candidats a la victòria final. Més per aclarir dubtes i posicionar cada corredor i no tant per marcar grans diferències en una ascensió alpina d'exigència moderada.

Quan ha arribat l'hora de la veritat. Jumbo i Ineos, els dos equips més potents, han posat el pilot en fila. Van Aert i Kuss han portat el seu cap de files Roglic fins els últims metres. A mig quilòmetre s'ha destapat la caixa dels trons. Atac de Guion Martin i tots els favorits al darrere. Roglic ha estat el més fort dels forts i s'ha apuntat la victòria, a més de donar el primer cop de puny del Tour.

L'ensurt de la jornada l'ha protagonitzat l'holandès Tiesj Benoot. Quan rodava amb els escapats de la jornada, ha sortit volant per sobre la tanca de seguretat en un descens a 27 quilòmetres de l'arribada. Ha tingut sort de no tallar-se amb el raïl.

 

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut