Victòria de Mark Kangogo davant de Kilian Jornet a Sierre-Zinal
Victòria de Mark Kangogo davant de Kilian Jornet a Sierre-Zinal
CURSES DE MUNTANYA

Revolució en les curses de muntanya: un kenià destrona Kilian Jornet a Sierre-Zinal

Mark Kangogo guanya el català i Andreu Blanes acaba segon a Sierre-Zinal

Actualitzat

Revolució en marxa en les curses de muntanya. En la 49a edició de la Sierre-Zinal, els corredors kenians han causat sensació. Una carrera amb un desenvolupament i un desenllaç completament boig i que ha confirmat el que ja feia temps que s'albirava: els corredors africans han arribat a les curses de muntanya per triomfar.

Aquest dissabte Mark Kangogo s'ha endut la victòria i, a més, el continent africà ha col·locat 5 corredors entre els set primers i ha guanyat també la categoria femenina amb Esther Chesang.

Kangogo, de 33 anys i amb una marca de 2h12'12 a la marató de Luxemburg, no ha deixat d'aprofundir el seu avantatge sobre els seus compatriotes des de l'inici. Kilian Jornet ha estat lluny del podi en tot moment. La sorpresa també l'ha donat el corredor d'Onil Andreu Blanes Reig, que ha ocupat la 2a posició. Kilian, que buscava el 10è títol, ha acabat 5è, a 2,48 del líder. El català de 34 anys té entre cella i cella el seu gran objectiu de l'any: l'Ultra Trail del Mont Blanc, que ja ha guanyat tres vegades, després d'haver dominat el juliol la prestigiosa Hardrock 100 (100 milles, aproximadament 160 km) als Estats Units.

En categoria femenina, Esther Chesang ha reforçat l'èxit kenià davant de la suïssa Maud Matthijs.

 

 

Anar al contingut