Futbol

Qui és Raphinha, el tercer reforç del Barça

L'extrem brasiler és un jugador versàtil que acostuma a jugar a cama canviada i amb molta capacitat pel dríbling

Redacció Esport3Actualitzat

Raphael Dias Belloli, més conegut com Raphinha, serà blaugrana en les pròximes hores. L'extrem està a punt de signar amb l'entitat blaugrana fins al 30 de juny del 2027. La seva voluntat de jugar al Barça juntament amb les ganes de Xavi d'un extrem amb les seves característiques han fet que el seu fitxatge sigui gairebé imminent

Com juga l'extrem brasiler?

Als seus 25 anys, Raphinha és un extrem esquerrà que destaca per la seva versatilitat: juga a totes dues bandes, però acostuma a explotar la banda dreta, és a dir, a cama canviada. El brasiler rendeix més a la dreta que a l'esquerra perquè acostuma a marxar cap a dins per tal d'associar-se. Per ser un jugador de banda, l'extrem té bastant gol. Això ho vam veure durant la seva estada al Leeds, on va marcar 11 gols en 36 partits. 

La versatilitat de Raphinha va acompanyada d'habilitat: és el jugador de la Premier League que més regatejos ha fet, amb una mitjana d'1,8 per partit. El jugador també té molta confiança en el seu xut i ho demostra sovint, amb 2,5 xuts per partit. Amb un molt bon cop de pilota, és especialista en centrades i en jugades a pilota aturada.

La carrera esportiva de Raphinha

Raphinha va néixer a Porto Alegre i va iniciar la seva carrera esportiva formant-se al planter de l'Avaí FC, un equip amb seu a la ciutat de Florianópolis. Raphinha es va fer forat en el primer equip quan el Guimaraes portuguès el va fitxar per al seu filial als 19 anys. En dues temporades a l'entitat, va marcar 22 gols i va repartir 13 assistències en 83 partits, números que li van permetre fer el salt a la Lliga portuguesa, a l'Sporting.

L'extrem brasiler va disputar dues temporades a l'Sporting de Portugal, on va fer 9 gols i 5 assistències en 41 partits. L'Stade de Reims (com també ho va fer Ousmane Dembélé) va posar els seus ulls sobre ell i va pagar vuit milions d'euros als portuguesos per incorporar-lo a les seves files. Després de 36 partits a França, el Leeds va fitxar-lo. Amb els anglesos ha arribat al cim, amb 216 partits amb l'equip anglès, el brasiler ha fet 56 gols i ha repartit 26 assistències.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut