Bàsquet

Pau Gasol: "Intentaré que l'emoció no se m'emporti per davant"

Pau Gasol explica a Jordi Robirosa les seves sensacions unes hores abans que la seva samarreta serà retirada del pavelló dels Los Angeles Lakers

Jordi Robirosa / Redacció Esport3Actualitzat

El millor jugador català de bàsquet de tots els temps, Pau Gasol, viurà la nit de dimarts a dimecres un dels dies més especials de la seva carrera: els Lakers retiraran la samarreta del número 16 amb què va conquistar dos anells de l'NBA. 

En els 75 anys d'història de Los Angeles Lakers, només 11 jugadors han vist com se'ls retirava la samarreta. Són noms que tothom coneix, com els de Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson o Kobe Bryant, per anomenar-ne alguns..Aquesta matinada se n'hi suma un altre: el de Pau Gasol, que entra a formar part d'aquest selecte club.

A poques hores que això passi, el de Sant Boi ha concedit una entrevista en exclusiva a TV3 i a Esport3 on ha fet balanç i ha parlat de les seves sensacions.

"És difícil de calibrar. És un honor tan gran, tan especial i tan inimaginable que l'únic que l'únic que estic intentant fer és gaudir-ho i assaborir-ho en la mesura del possible"

"Intentaré deixar-me portar, i a la vegada que l'emoció no se m'emporti per endavant i poder transmetre les coses que vull transmetre al públic, als aficionats, als amics i al món. Vull estar a l'alçada"

No considera que tanqui un cicle a l'NBA

"No sé si tanco un cicle. La vida són etapes i la meva etapa com a jugador va acabar fa anys. Això és un reconeixement del que vaig fer als Lakers durant la meva carrera com a jugador, però la meva vinculació amb el bàsquet, amb l'NBA, amb l'esport, amb la comunitat, amb Los Ángeles... I ara estant en aquest grup tan selecte, continua. Vaig veure també que era un dels finalistes del Hall of fame de l'NBA. Seguiré involucrat en l'NBA com ambaixador, com a consultor, com alguna cosa... Perquè primer m'ha donat moltíssim i després per continuar tenint un impacte i una influència sobre el joc i la llIga des d'una altra posició"

L'absència de Kobe

"Kobe serà la persona que trobaré més a faltar en aquesta ocasió tan especial, perquè si el meu nom i el meu dorsal estaran en aquest olimp dels Lakers és gracies en gran part a ell i al que vam aconseguir amb aquell dos campionats. Ell també va transmetre el seu desig que volia que estigués en aquell grup. El trobaré molt a faltar, però la seva presència serà molt forta en aquell moment"

La fundació

"M'aporta el sentiment de tenir un impacte gran a escala social, comunitària i humanitària. Intentem aportar programes i coneixements que ajudin a la prevenció de l'obesitat infantil i a la infància a tenir millors oportunitats de desenvolupar-se de forma saludable. Volem aportar-ho a comunitats que no tenen accés a certes coses. Per mi això és molt important, a més de tenir un impacte gran en aquesta pandèmia d'obesitat i mals hàbits"

I un agraïment...

Agraeixo l'acompanyament, l'estima i l'admiració que sempre m'has demostrat -Jordi Robirosa- i que TV3 sempre m'ha demostrat en aquest llarg viatge que hem fet junts.

ARXIVAT A:
Pau GasolNBA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut