Muntanya

Òscar Cadiach corona el Broad Peak i es converteix en el primer català que completa els 14 vuitmils sense oxigen artificial

El tarragoní ha conquerit finalment el cim que se li resistia i fa història per a l'alpinisme català en ser el primer que fa els 14 vuit mil del planeta sense oxigen artificial

Actualitzat

Òscar Cadiach s'ha convertit aquest dijous en el primer català que conquereix els catorze vuitmils de la Terra sense oxigen artificial. L'alpinista tarragoní, de 64 anys, ha coronat el Broad Peak (8.047), l'únic cim que li faltava completar la llista. 

El mateix Cadiach ha confirmat a Tarragona Ràdio que ha fet el cim juntament amb els seus companys de cordada pels volts de les 08.30 del matí, després d'unes 14 hores d'ascensió. 

El Broad Peak, dotzena muntanya més alta del món, és el pic que més se li ha resistit a Cadiach, que ja ho va intentar per primera vegada l'any 1990 i que els últims anys ha hagut de desistir per diferents motius. En aquesta última expedició també s'ha trobat amb problemes i va haver d'abortar una primera temptativa pel mal temps. Després d'uns dies d'espera, aquesta setmana s'ha reactivat l'operatiu aprofitant una treva en el mal temps. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut