Núria Picas amb el guardó (Alexis Berg)
Curses de muntanya

Núria Picas rep el guardó de l'Ultra Trail World Tour a París per segon any consecutiu

Núria Picas rep el premi més important en l'especialitat de curses de llarga distància en una gala celebrada a París. "Aquest guardó ha estat una sorpresa molt gratificant", explica Picas.

Núria Picas va recollir ahir a París el guardó de l'Ultra Trail World Tour, que l'acredita com la millor corredora del món en carreres de llarga distància. L'atleta catalana ha aconseguit aquest premi després de fer podi en tres de les onze carreres organitzades durant tota la temporada i després de sumar 615 punts a la taula de la classificació general.

Picas va aconseguir la tercera posició a la Tarawera Ultramarató (Nova Zelanda), primera a la Transgrancanaria (Gran Canària) i a l'Illa de la Reunió amb la victòria a La Diagonale de Fous. La suma de punts d'aquestes tres proves li ha valgut el títol, que ja es va adjudicar el 2014. "Aquest guardó ha estat una sorpresa molt gratificant. Poder guanyar a la Reunió, que era una carrera que sempre havia somiat córrer, va ser realment el colofó ​​a una temporada molt intensa", explica Picas

L'atleta ha rebut el premi en un acte celebrat al Forum des Images, al centre de París. Al costat de Picas, també ha obtingut el seu premi el francès Antoine Guillon, guanyador en categoria masculina. Els dos corredors han estat rebuts per desenes d'espectadors que omplien la sala.

És el segon any que Picas es proclama campiona de l'Ultra Trail World Tour. L'any passat l'atleta ja va viure l'experiència de ser la millor corredora del món en llarga distància amb la participació i podi en quatre de les deu carreres organitzades.

L'Ultra Trail World Tour és un circuit d'11 proves de més de 100 km, organitzades en llocs emblemàtics dels cinc continents. Es tracta d'un circuit que requereix una gran adaptació ja que cada cursa té uns terrenys i unes climatologies diferents.