Novak Djokovic celebra el seu sisè títol de Wimbledon (REUTERS)
TENIS

Novak Djokovic guanya el seu sisè Wimbledon

El serbi ha remuntat un primer set de Berrettini i s'ha acabat imposant per 6-7, 6-4, 6-4, 6-3

Redacció Esport3Actualitzat

La Catedral del tenis ha tornat a aclamar Novak Djokovic en una final on s'ha enfrontat al número 9 de l'ATP, Matteo Berrettini.

El primer italià que ha arribat a una final de Wimbledon ha donat guerra, però no prou per destronar Novak Djokovic. Li ha fet perdre el segon set en tot el torneig de Londres, però no ha impedit el tercer Wimbledon consecutiu del serbi dels sis que suma en total. El número 1 del món no ho és per casualitat, i alhora és humà. El servei implacable de Berrettini i la seva potent dreta li han causat molts problemes en el primer set. El serbi ha pogut liquidar el tema quan estava 5 a 2, i en no fer-ho, ha engrescat l'italià fins al tie-break, que s'ha endut per 4 a 7.
El segon set
ha començat igual. Nole llançat, fent el 4 a 0 en un minut i vuit segons, arribant al fatídic 5 a 2 anterior amb una jugada extraordinària dels dos, però ara acabant 6 a 4 amb un joc en blanc. Djokovic ha encetat el camí cap a la glòria, tot i tenir al davant un tenista de raça, de família que porta el tenis a la sang, i que es va posar les piles quan, de petits, el va provocar el seu germà menor Jacopo.
6 a 4 en el tercer set, on Berrettini se li ha tornat a acostar perillosament, i 6 a 3 en el quart.

Djokovic ja és llegenda. Amb aquesta victòria, es corona amb el seu tercer Grand Slam del 2021 a falta de jugar el US Open, i amb 20 grans tornejos al sarró iguala Roger Federer i Rafael Nadal en el palmarès global de Grand Slams. Doblet Roland Garros-Wimbledon aquest any, 328 setmanes com a número 1... i fa pinta que això no s'ha acabat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut