Foto d'equip del Movistar Team que va ser divulgada inicialment
Foto d'equip del Movistar Team que va ser divulgada inicialment
Ciclisme

Movistar com a exemple de "manspreading"

A la foto de l'equip ciclista, hi apareixen conjuntament integrants de l'equip masculí i femení, i els nois hi apareixen amb les cames ben eixarrancades

L'equip Movistar Team va publicar aquest dimarts la foto oficial per a la temporada 2022. L'equip madrileny, que des de fa 4 anys ha apostat per la creació i la potenciació de l'equip femení, va fer la presentació conjunta dels equips masculí i femení abans de concentrar les respectives formacions en l'stage de pretemporada. 

La imatge mostra l'ambició de l'equip de cara a la nova temporada, amb corredors com Alejandro Valverde, Annemiek van Vleuten, Enric Mas o Emma Norsgaard. Però també mostra un altre detall que no ha passat desapercebut a les xarxes: la primera fila és un exemple gairebé perfecte del que és el "manspreading", o eixarrancament, un vici masculí consistent a seure amb les cames ben obertes ocupant l'espai de la persona asseguda al costat. Mentre els corredors homes seuen ben amples, les ciclistes posen assegudes amb les cames ben juntes en una comunicació no verbal ben explícita. 

 

 

       

La imatge divulgada inicialment ha estat discretament substituïda per d'altres un cop es va detectar l'error, gràcies als comentaris rebuts a les xarxes socials, i en els perfils de l'equip ja no apareix. 

Les companyies de transports públics de ciutats com Barcelona o Madrid han endegat campanyes en els últims anys per combatre el "manspreading". L' Ajuntament de Madrid, l'any 2017, va divulgar aquest gràfic: 

 
Anar al contingut