Ernesto Canto
Atletisme

Mor Ernesto Canto, medallista olímpic mexicà

Icona de la marxa mundial, es va consagrar amb l'or obtingut en els 20 km marxa als Jocs Olímpics de Los Angeles, l'any 1984

Actualitzat

El Comitè Olímpic Mexicà ha informat de la mort d'Ernesto Canto, de 61 anys, que no ha pogut superar un càncer de pàncrees i fetge que li van detectar fa uns mesos.

Ernesto Canto, nascut a Ciutat de Mèxic el 1959, va començar a practicar marxa quan tenia nou anys. Com a juvenil va competir al Canadà, Puerto Rico i Bulgària. El primer èxit internacional el va aconseguir a València, on va guanyar la Copa Lugano. L'atleta mexicà va triomfar a la dècada dels vuitanta guanyant els Jocs Centreamericans i del Carib, els Panamericans, el Campionat Mundial i, finalment, l'or que el va consagrar als Jocs Olímpics de Los Angeles. Aquell 3 d'agost va batre la marca dels 20 km marxa i va aconseguir recórrer la distància en una hora, 18 minuts i 38 segons. Ningú va poder millorar aquest rècord en deu anys.

 

La seva àmplia trajectòria a escala mundial va fer que l'any 1983 fos guardonat amb el premi al millor esportista de la seva disciplina per l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (ara, World Athletics). És l'únic atleta olímpic mexicà que ha guanyat tots els títols possibles de la seva especialitat.

Anar al contingut