Bartolomé Beltrán, en una imatge d'arxiu, davant l'escut del Mallorca
Bartolomé Beltrán va presidir el Mallorca entre el 1995 i el 1998 (Europa Press)
RCD Mallorca

Mor Bartolomé Beltrán, el metge mediàtic que va presidir el Mallorca

Beltrán va dirigir el Mallorca des dels despatxos durant tres anys, que el mallorquinisme recorda com uns dels més brillants de la seva història

Redacció Esport3Actualitzat

El Mallorca està de dol per la mort del doctor Bartolomé Beltrán, el president que es considera el propulsor de la modernització del club durant la dècada dels 90 (1995-98) i que va canviar-ne la història, arran, sobretot, de l'ascens a Primera Divisió l'any 1997.

Amb el suport econòmic de l'empresari Antonio Asensio, president llavors del Grupo Zeta, Beltrán va adquirir més del 84 per cent de les accions del Mallorca l'any 1995 a través de la societat de la seva propietat Vitalplan, S.L.

La tasca del metge i comunicador mallorquí va ser recompondre el club. Després d'un frustrat ascens a Primera Divisió, el Mallorca va ressorgir amb fitxatges de luxe, entre els quals l'entrenador argentí Héctor Cúper, per escalar llocs a Primera fins a disputar, fins i tot, una final de la Copa del Rei, que van perdre als penals davant el FC Barcelona.

La seva mort ha generat innombrables mostres de dolor a les xarxes socials. Marcelino Elena, exjugador del Mallorca, l'ha recordat com "un home ple d'energia i d'ambició, que va moure el mallorquinisme i va canviar el rumb de la història per al Mallorca".

 


El club balear, ara en mans d'empresaris nord-americans, retrà un homenatge al doctor Bartolomé Beltrán en el partit de Lliga que aquest diumenge disputarà davant la Reial Societat a l'estadi Son Moix.

Anar al contingut