Raymond Poulidor, en una imatge corresponent a l'any 2013 (Reuters)
Ciclisme

Mor als 83 anys la llegenda del ciclisme francès Raymond Poulidor

L'"etern segon" del ciclisme, que va viure acarnissats duels amb Jacques Anquetil o Eddy Merckx, va ser un dels corredors més populars al seu país tot i no haver pogut guanyar mai un Tour

Actualitzat
La llegenda francesa del ciclisme Raymond Poulidor ha mort aquest dimecres als 83 anys. Poulidor va ser dels ciclistes més populars a França, un país amb molta afició per aquest esport, tot i que mai va aconseguir imposar-se en el Tour de França. Professional del 1960 al 1977, sempre amb l'equip Mercier, "Poupou" va viure acarnissats duels amb Jacques Anquetil o Eddy Merckx, que per norma general acabava perdent per diferents infortunis, fet que el va fer guanyar-se l'estima de l'afició com a "etern segon".

Poulidor va establir el rècord de podis aconseguits al Tour, vuit, i va guanyar una Volta a Espanya (1964). Va aconseguir nombroses clàssiques, un títol de campió de França i diferents curses per etapes, entre les quals una Setmana Catalana (1971).

Un cop retirat, Poulidor va exercir de comentarista esportiu i d'ambaixador de diferents marques vinculades amb el ciclisme. L'any 2003 va ser condecorat com a cavaller de la legió d'honor de la República Francesa. Tractat el mes de juliol passat per un edema pulmonar, Poulidor ha passat les últimes setmanes de vida hospitalitzat.    

 

 

 

 

 

Anar al contingut