Motor

Mor als 70 anys Niki Lauda, tres vegades campió del món de Fórmula 1

El pilot austríac, una icona mundial dels anys 70, va passar a la història per haver tornat al cim de la F1 després de patir un gravíssim accident l'any 1976

Actualitzat
El món de l'esport està de dol per la mort als 70 anys de Niki Lauda, tres vegades campió del món de la Fórmula 1 i un dels pilots més llegendaris del món del motor. El corredor austríac, al marge de les seves victòries es va fer popular quan va patir al circuit de Nurburgring, l'any 1976, un gravíssim accident del que va sortir amb vida miraculosament.

Tot i les greus cremades a gran part del cos i els problemes respiratoris derivats de l'accident, Lauda, que fins i tot ja havia rebut l'extrema unció, va conseguir recuperar-se, per tornar a la primera línia de l'esport i guanyar un Mundial amb Ferrari (1977) i un altre amb McLaren (1984), que afegiria al que havia conquerit anteriorment amb la marca italiana (1975).  A la pista, Lauda va mantenir enceses rivalitats amb pilots com Jody Scheckter, James Hunt o Alain Prost. 

Lauda, que entre 1979 i 1982 va deixar la F1 per fundar una companyia aèria, Lauda Air, es va dedicar a l'empresa un cop retirat, l'any 1986, i va col·laborar també amb diferents equips de F1.

Des del 2012 va ser assessor de Mercedes. De fet, ell va ser qui va recomanar el fitxatge de Lewis Hamilton per l'equip alemany. Paral·lelament, l'ex-campió del món tenia constants problemes de salut: va ser sotmès a dos transplantaments de ronyó, els anys 1997 i 2005, i l'any passat va patir un transplantament de pulmó.

Al gener d'aquest any va ser ingressat d'urgència a Eivissa, on hi tenia una segona residència, per una pneumònia.   

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut