Mireia Belmonte i Katinka Hosszu, segona i primera classificades per a les finals de 400 estils (Reuters)
Jocs Olímpics

Mireia Belmonte es classifica per a la final del 400 estils per darrera de l'hongaresa Katinka Hosszu

La nedadora catalana ha quedat segona darrere de l'hongaresa Katinka Hosszu, que ha estat a punt de ser rècord del món. Judith Ignacio no ha pogut accedir a les semifinals dels 100 papallona, però Joan Lluís Pons ha donat la sorpresa classificant-se per a la final dels 400 estils

Actualitzat

La catalana Mireia Belmonte disputarà la final dels 400 estils dels Jocs Olímpics de Rio, després de tancar les rondes classificatòries amb la segona millor marca de totes les participants amb un temps de 4: 32.75.

Belmonte, que ha acabat segona en la seva sèrie, tan sols ha estat superada per l'hongaresa Katinka Hosszu, que ha signat el millor temps de les sèries preliminars amb un crono de 3:28.59, només 13 centèsimes més que el rècord del món (3:28.43) que té la xinesa Shiwen Ye des dels Jocs de Londres 2012.

La catalana Judith Ignacio no ha pogut accedir a les semifinals dels 100 papallona. Només ha pogut ser setena en la seva sèrie. En canvi, el mallorquí Joan Lluís Pons ha donat la sorpresa classificant-se per a la final dels 400 estils, rebaixant en més de dos segons el rècord d'Espanya. L'extremeny del Natació Sabadell Miguel Duran s'ha anticipat en la sortida en la sèrie dels 400 lliures. Els jutges finalment no ho han considerat sortida nul·la, però els nervis li han passat factura i ha acabat últim.

Tampoc ha tingut fortuna en el seu debut en uns Jocs Olímpics María Vilas que va caure eliminada en les sèries, després de concloure la ronda classificatòria en la dinovena posició amb un temps de 4: 42.52.

Adam Peaty fa rècord del món

El nedador britànic ha aconseguit, en la seva primera participació en uns jocs, batre el rècord del món en els 100 metres braça masculins. Peaty ha aturat el crono en 57.55 segons, millorant en 37 centèssimes el rècord que ja posseïa ell mateix, no cal dir que és el gran favorit a l'or en la distància. 

 

Anar al contingut