Sam en un partit d'aquesta temporada
Sam en un partit d'aquesta temporada
futbol americà

Michael Sam, el primer jugador obertament gai de l'NFL, reviu als Barcelona Dragons

D'estrella universitària a deixar la millor lliga del món per una depressió que va posar en risc la seva carrera

Redacció Esport3Actualitzat

Els aficionats al futbol americà saben que Michael Sam és més que un jugador dels Barcelona Dragons. Aquest línia defensiu exterior es va convertir en un símbol de la lluita pels drets de les persones LGBTIQ+ quan el 2014 va ser el primer jugador obertament gai que arribava a l'NFL, la millor lliga del món. Per a Sam només era un aspecte més de la seva vida, però fins i tot Barack Obama el felicitava assenyalant-lo com un altre dels símbols de les minories als Estats Units.

Al draft d'aquell any va posar la cirereta a una carrera extraordinària a la Universitat de Missouri sent escollit en setena ronda pels Saint Louis Rams, franquícia que es va traslladar a Los Angeles i que són els actuals campions. La seva trajectòria a l'NFL va seguir als Dallas Cowboys, però el 2015 va sorprendre el seu fitxatge pels Montreal Alouettes de la Lliga canadenca. No va ser només baixar un esglaó, Sam començava un descens als inferns.

El 14 d'agost del mateix any, va anunciar a Twitter que s'allunyava de l'esport professional per motius de salut mental. Va caure en una depressió que el va enfonsar en un pou de consum d'alcohol i drogues. Ara ha explicat a ESPN el seu viatge, un periple que l'ha dut als Barcelona Dragons. Primer va arribar com a ajudant de la línia defensiva. En el fons, estava retirat, però un espai que es va alliberar a la plantilla per a un jugador nord-americà li va posar al davant una oportunitat que no ha desaprofitat. El 52 dels Dragons reviu, amb 32 anys, la seva passió a Catalunya.

Anar al contingut