Ciclisme

Marc Soler, el futur del ciclisme

El ciclista de Vilanova i la Geltrú, últim guanyador a la prestigiosa París-Niça, serà una de les grans atraccions en la Volta a Catalunya

Josep CochActualitzat

"Per si us pregunteu què és això, això agafa el senyal del potenciòmetre i del velocímetre, i mana les dades aquí, a l'ordinador. En temps real veiem la teva velocitat i podem calcular el tema de l'aerodinàmica", expliquen els tècnics durant les proves de l'equip Movistar al velòdrom Miguel Indurain de Tafalla.

 

Marc Soler treballa en la millora de l'aerodinàmica per afrontar amb millors garanties les contrarellotges. La importància d'aquests proves cada cop és més cabdal.

"Vinc de la París-Niça on la vaig poder guanyar per quatre segons. Aquests petits detalls, que semblen tonteries, sumen aquests petits segons que et fan guanyar o perdre una cursa".

El ciclista vilanoví assumia el lideratge de l'equip per primer cop a la París-Niça. El mànager general, Eusebio Unzué, li va confirmar el seu rol.

"Però aquest vull que estiguis molt bé a la París-Niça, perquè t'intenaré donar els galon sper intentar disputar la general, intentar estar el més endavant possible, però sense pressió".

Dilluns comença la Volta, en què l'any passat va aconseguir fer podi. En aquesta edició, però, té molt clar quina serà la seva tasca a l'equip.

"Ara aquí canvia totalment el meu rol.  A la París-Niça era el líder i ara el que vaig a fer és ajudar als líders, com son el Nairo i el Valverde".

En el marc del seu aprenentatge aquest any debutarà a la París-Roubaix, l'infern del nord. Però, i el Tour? Debutarà aquest any al Tour?

"Això podeu asseure l'Eusebio aquí i li pregunteu a ell. Jo la veritat és que no ho sé".

Caldrà veure què decideix finalment Eusebio Unzué, mànager general de Movistar. Però, ara, pensa gaudir al màxim del moment i del quart lloc que ocupa en la classificació de l'UCI World Tour.

"Mola!, mola està al costat d'aquests corredors. Sí, sí, fa gràcia estar al costat d'aquests corredors, estar allà lluitant. De moment estar allà fa molta gràcia, però crec que durant l'any ja aniré desparaeixent poc a poc".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut