Arribada de Dauwalter en bany de masses
Dauwalter ha estat acompanyada per centenars de persones a la seva arribada a Chamonix (UMTB)
CURSES DE MUNTANYA

Domini nord-americà a la UTMB: guanyen Walmsley i Dauwalter

Pau Capell, Jordi Gamito i Clàudia Tremps han abandonat la prova durant la nit

Josep M. PuigActualitzat

La victòria en categoria masculina ha estat per a Jim Walmsley, que ha completat la prova en 19 hores, 37 minuts i 50 segons, superant el rècord marcat per Killian Jornet l'any passat, quan va aturar el crono en les 19 hores 49 minuts i 30 segons. 


En categoria femenina, brutal arribada de la també corredora dels Estats Units Courtney Dauwalter, tota una ídol d'aquest esport. La nord-americana ha arribada a Chamonix en 23 hores, 29 minuts i 14 segons.

 


La delegació catalana no està vivint la seva millor UTMB després dels abandonaments de Pau Capell, Jordi Gamito, Abel Carretero i Clàudia Tremps.

L'edició d'aquest any de l'UTMB (Ultra Trail del Mont Blanc) és històrica. Es commemoren els 20 anys de la creació de la mítica cursa de muntanya amb el millor cartell d'atletes possible.

Esport3 és l'única televisió de l'estat espanyol que la retransmet en directe des de les 9 del matí dissabte. 

La cursa, amb 2.500 inscrits, ha començat a les sis de la tarda de divendres, des de la plaça del Triangle de l'Amistat de la capital europea de muntanya, Chamonix.

 

El rècord femení el va aconseguir el 2021 la nord-americana Courney Dauwlater, que el va deixar en 22:30:54.

 

Corredores destacades:

 
  • Courtney Dauwalter. Tots sabem que ha corregut i ha guanyat aquest any dos Ultres de la màxima categoria. Busca el triplet de victòries després d'haver vençut el 2019 i el 2021 amb un estratosfèric rècord de 22:30:54.

 

 
  • Blandine L'Hirondell. Corredora francesa de gran qualitat, encara que aquest no sembla que sigui el seu any ni la seva distància. L'any passat va ser la gran vencedora de la CCC i l'anterior de l'OCC. La simpàtica doctora francesa aquest any aposta de valent, i sens dubte és una de les millors corredores de muntanya del món.
 


Corredors destacats

  • Jim Walmsley. Molts intents ja porta l'americà per intentar coronar-se vencedor de la prova, des de la seva primera aparició el 2017. S'ha traslladat a viure a Europa per preparar millor aquesta prova que tant se li resisteix. L'any passat va acabar quart, encara que amb un patiment extrem a l'última part del recorregut. Aquest any va vèncer amb molta comoditat les 100 Milles d'Istria i posteriorment va estar desaparegut uns mesos a causa d'una lesió que ja sembla que ha superat. Aquest podria ser definitivament el seu any.

 

  • Mathieu Blanchard: sensacional el francès l'any passat amb una segona posició. Va ser un gran rival per a Kilian Jornet, ja que va arribar a meta a escassos cinc minuts del català i aconseguint també baixar de les 20 hores. Aquest any va fer el salt als EUA, amb una discreta Western States, per després prendre's un llarg respir i dubtant molt de si acudir a l'UTMB. Finalment ha decidit que serà a la línia de sortida.

 

 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut