Luis Enrique, al plató on va gravar l'entrevista de Barça TV (fcbarcelona.cat)
Futbol

Luis Enrique: "Els fills han de ser feliços, no futbolistes"

El tècnic ha parlat a BarçaTV sobre la seva família, les aficions que té i, sobretot, els objectius amb el Barça: "Volem seguir guanyant, i el Mundialet és el primer"

Actualitzat

Luis Enrique ha mostrat la seva part més humana en una entrevista d'una hora concedida a BarçaTV. En un ambient distès, al tècnic se l'ha vist comunicatiu com mai, i ha parlat en profunditat tant de la seva vida personal com de la professional, que sovint es toquen entre elles.

L'asturià ha dit que ara mateix el futbol és la seva vida, però que podria estar anys sense tornar entrenar cap equip i no ho trobaria a faltar, mentre pogués seguir fent esport i viatjant amb la seva família, que són les coses que més li agraden.

Luis Enrique ha destacat la intensitat amb què es viu el seu càrrec al FC Barcelona i que, potser per això, "serà una etapa curta, tot i que ara mateix cada vegada m'hi trobo millor," ha reconegut, alhora que ha desvetllar que "l'any passat em va costar dormir." El dia a dia d'un entrenador del Barça és tan atrafegat que, ha reconegut, "encara no he pogut veure el vídeo del 0 a 4 al Madrid; sempre has d'estar preparant el pròxim partit."

L'entrevista també ha mostrat el costat més familiar de Luis Enrique: "Intento ser un bon pare a casa, igual que intento ser un bon entrenador per als meus homes." En aquest sentit ha lamentat que es pressioni els nens que pugen en les categories inferiors. "Als pare els diria que han de formar persones, amb valors. Els fills han de ser feliços, no futbolistes."

Luis Enrique, que ha fet veure que ara és una persona més tanquil·la que quan jugava ("si sempre estigués excitat no podria transmetre res bé als jugadors," diu) també ha sorprès confessant una faceta jovial: "Sóc molt de la broma. Me'n recordo que en un Mundial el Pitu Abelardo i jo sempre fèiem conya abans dels partits, mentre que hi havia jugadors que necessitaven tancar-se per estar concentrats. Jo sóc més del bon ambient, de posar música al vestidor. Per això vaig planejar aquella sortida a Port Aventura amb les famílies de tots els jugadors."

Pel que fa al futur, no ha descartata res. "Em prenc seriosament la idea d'anar fent anys sabàtics de tant en tant, perquè aquesta feina desgasta. Quan acabi al Barça en faré un, segur. Per viatjar, fer esport, estar amb la família i veure més els amics."

Un altra cosa diferent és el futur immediat del Barça: "El repte és seguir guanyant, i el Mundialet és el primer que ve. Ens fa molta il·lusió. Pel que fa a la resta de la temporada, demano comprensió a l'afició, perquè el que busquem -repetir el triplet- és una cosa que no s'ha fet mai, i per alguna raó serà."

Anar al contingut