Novak Djokovic, el número 1 mundial, serà a Melbourne (Reuters)
Tenis

L'Open d'Austràlia confirma la participació de Novak Djokovic

El primer Grand Slam del 2022 ha anunciat una llista d'inscrits encapçalada pel tenista serbi tot i les seves reticències a vacunar-se

Redacció Esport3Actualitzat

L'Open d'Austràlia, que es disputarà del 17 al 30 de gener, ha publicat la llista de jugadors inscrits per al torneig tant en el quadre masculí com en el femení. I ha servit per confirmar la presència de Novak Djokovic, el tenista número 1 del món, posant fi a una controvèrsia que havia anat creixent els últims mesos.

El tenista serbi mai ha aclarit si s'havia vacunat contra la covid-19 però en més d'una ocasió havia expressat les seves reserves. En endurir-se les normes sanitàries a l'estat australià de Victòria, el torneig passava a ser exclusivament per a jugadors vacunats. Aquesta situació va fer pensar que Djokovic, nou vegades guanyador a Melbourne, podria ser baixa.

La seva inclusió, finalment, fa pensar que el tenista serbi està vacunat o es vacunarà en pròxims dies, o bé s'ha aplicat una exempció en el seu cas. Però les autoritats australianes són taxatives: "Les exempcions són per condicions mèdiques agudes, no per a tenistes priviliegiats", deia fa uns dies James Merlino, viceprimer ministre de Victòria.

En absència de Roger Federer, lesionat encara al genoll, sí que hi ha Rafael Nadal, com a sisè cap de sèrie del quadre masculí. Més avall, en el lloc 45, hi trobem el català Albert Ramos.        

Serena Williams se'l perd

A la llista d'inscrites en el quadre femení hi ha una absència notable, la de l'exnúmero 1 mundial Serena Williams. S'esperava que la guanyadora de 23 Grand Slams, que no juga des del mes de juny passat, pogués reaparèixer en el primer gran torneig de l'any. Finalment, però, la tenista nord-americana ha explicat que encara no està físicament preparada per competir després d'una complicada lesió.

"Mai és una situació fàcil, però no estic on necessito estar físicament. Melbourne és una de les ciutats facvorites per jugar i trobaré a faltar els meus fans, però estic molt motivada per tornar a competir quan estigui al nivell adequat"

Qui sí que hi serà, i en un lloc ben destacat, és la catalana Paula Badosa, que jugarà el primer Grand Slam de la temporada com a vuitena cap de sèrie    


 

Anar al contingut