NBA

L'NBA confirma el tancament patronal i la propera temporada està ara per ara suspesa

Hi haurà tancament patronal a l'NBA. L'última reunió entre els propietaris i l'associació de jugadors per negociar un nou conveni salarial ha fracassat i la competició quedarà paralitzada. La Lliga no començarà a la tardor, com era previst, i ara caldrà veure si s'arriba a un acord per salvar mitja temporada, com va passar el 1999. Aleshores els partits van començar al gener i només hi va haver una cinquantena de jornades. Precisament l'NFL, la Lliga de futbol americà, també està en "lockout", és a dir, que els aficionats a l'esport no tenen bones perspectives als Estats Units.

Actualitzat
Pocs dies després de ser presentat com a nou jugador dels Minnesota Timberwolves, Ricky Rubio ha vist com el seu debut a l'NBA s'haurà d'esperar més temps del que hauria desitjat. També trigarà a competir amb els Dallas Mavericks Rudy Fernández, que fa tot just una setmana va ser fitxat pel flamant campió de la Lliga professional nord-americana.

La raó, el tancament patronal que hi haurà a l'NBA de manera indefinida, després que hagin fracassat les últimes negociacions entre els propietaris dels equips i els jugadors per establir un nou conveni salarial. L'antic conveni caducava avui. Els jugadors no han acceptat les principals peticions dels propietaris, que, al·legant pèrdues econòmiques, volien fixar un nou límit salariat i que s'igualés el percentatge d'ingressos entre clubs i jugadors.

Tot indica que la Lliga no podrà començar el mes de novembre, com és habitual. Un fet que ja havia passat la temporada 1998-99. En aquella ocasió, però, un acord posterior va permetre que es pogués disputar la competició a partir del mes de gener, això sí, en un format reduït, ja que només es van poder jugar 50 jornades. Caldrà veure si aquesta vegada es pot tornar a repetir la història i es pot salvar, almenys, mitja temporada, o si queda suspesa en la seva totalitat.

Especulacions al voltant dels Gasol

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, els germans Pau i Marc Gasol tenen decidit no buscar equip i no jugaran a Europa durant el tancament patronal. Tampoc té intenció de buscar equip Ricky Rubio després del seu recent fitxatge pels Minesotta Timberwolves mentre que Rudy Fernández, fitxat pels Dallas Maverticks, actuals campions de la competició, prendrà una decisió en una setmana. Per la seva banda, el pivot dels Oklahoma Thunder Serge Ibaka, ha explicat a Catalunya Ràdio que si es confirma l'aturada total de l'NBA, la seva intenció és jugar al Manresa, on ja va militar abans de fer el salt a la millor Lliga del món.

De fet, són moltes les especulacions que envolten els jugadors catalans amb contracte vigent a l'NBA. En unes declaracions a TVE, Gasol ha admès que no vol estar aturat durant el tancament i ha admès que podria plantejar-se tornar a casa. Ara bé, si ho acaba fent serà sempre sota la seva responsabilitat i amb el risc de perdre els beneficis que els reporten els contractes amb els seus actuals clubs. De moment, caldrà esperar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut