Eleccions FC Barcelona

Lluís Carreras: "Que el Barça hagi d'anar a fitxar al mercat d'hivern és un fracàs"

El responsable de l'àrea esportiva de la candidatura de Toni Freixa ha donat molta importància a constituir una bona base amb jugadors amb opcions de pujar al primer equip

Redacció Esport3Actualitzat

L'exjugador del Barça i responsable de l'àrea esportiva de la candidatura de Toni Freixa, Lluís Carreras, ha explicat al programa "Onze", d'Esport3, com és el seu projecte esportiu i com el pensa posar en marxa si el 7 de març guanyen les eleccions.

"[Toni Freixa] M'explica que vol que sigui l'encarregat de triar juntament amb el director esportiu l'entrenador. Jo li explico que hi ha altres àrees molt importants, com la metodologia, la captació i la direcció esportiva. Aquesta estructura és la que ha de decidir qui és l'entrenador. Això pel que fa al primer equip, però als fonaments hi ha el futbol base i els tractarem tots igual. El primer equip és el de Ronald Koeman i el femení, de Lluís Cortés."

Per Carreras, els tres projectes candidats són diferents, però assegura que mentre "Font comença la casa per la xemeneia" i "Laporta no concreta", el seu és el que es fixa més en el planter i en com han d'arribar els jugadors de la base al primer equip.

"No té sentit parlar del Barça si el futbol base no té relació amb el primer equip. I hem detectat que els últims anys no s'hi ha cregut. S'ha apartat el futbol base i no té sentit. El primer equip ha de tenir-hi relació. La conseqüència d'una bona feina al futbol base ha de tenir rèdits en el primer equip i no s'hi ha cregut."

Pel responsable de l'àrea esportiva de la candidatura de Toni Freixa, un bon planter pot estalviar haver de recórrer a fer fitxatges a corre-cuita:

"El soci ha de confiar en la idea i confiar que les persones d'aquesta idea faran que el projecte tiri endavant. Però no solament amb noms, sinó amb la manera de fer-ho. Metodològicament hem de ser molt puristes, anar a captar sent puristes i realistes i fixar-nos en jugadors que siguin susceptibles de jugar algun dia al primer equip de Ronald Koeman o de Lluís Cortés. No anem a buscar jugadors que no costin res. Mira avall! Que el Barça hagi d'anar a fitxar al mercat d'hivern és un fracàs com a estructura i com a club."

Carreras ha parlat de Xavi Hernández i ha assegurat que el veu com a futur entrenador. De moment, però, Carreras insisteix que valoraran tots els tècnics, com el mateix Ronald Koeman, per veure si són mereixedors de la continuïtat a l'equip. Sobre l'holandès, ha dit que està fent molt bona feina per l'equip que té. Pel que fa al director esportiu, s'ha limitat a dir que és algú "que coneix bé la casa".

Sobre la continuïtat de Messi, Carreras ha firmat que "és vital que continuï al Barça", però que és ell qui s'ha d'autoconvèncer  que s'ha de quedar a Barcelona.

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
Anar al contingut