La Fórmula 1 ha presentat el nou prototip del futur (@F1)
Fórmula 1

L'F1 presenta el nou prototip de cotxe per al Mundial del 2022

Entre els principals canvis tècnics destaquen l'aleró davanter i el morro, que s'han redissenyat per complet, o els nous pneumàtics, amb llantes que augmenten de les 13 polzades actuals fins a les 18

La Fórmula 1 ha presentat aquest dijous el trencador nou cotxe per al Mundial del 2022, quan la competició viurà una revolució a tots els nivells pensada per igualar l'acció en pista i que, en el monoplaça, es tradueix en un disseny simplificat, pneumàtics més grans, més  eficiència aerodinàmica a través de l'efecte sòl i més seguretat per als pilots.

"Els nous cotxes crearan les condicions perquè les carreres siguin més igualades i augmentin els avançaments, amb cotxes elegants, aerodinàmics i dissenyats per lluitar al límit. Aquest és un moment important per a la Fórmula 1", ha reconegut el president de l'F1, Stefano Domenicali, en l'inici de la presentació telemàtica celebrada per la competició per presentar el nou cotxe.

L'F1 porta treballant en aquest prototip des del 2017, més temps que en cap altre model anterior, i ha realitzat més de 7.500 simulacions per ordinador que li han permès acumular mig petabyte de dades, l'equivalent a deu milions d'armaris arxivadors plens de documents.

Entre els principals canvis tècnics destaquen l'aleró davanter i el morro, que s'han redissenyat per complet, o els nous pneumàtics, amb llantes que augmenten de les 13 polzades actuals fins a les 18. Segons ha explicat el responsable de Pirelli, Mario Isola, també han redissenyat completament la carcassa i han introduït nous compostos amb la idea que les gomes s'escalfin menys en carrera. A més, les rodes estaran cobertes per unes aletes.

Anar al contingut