L'Espanyol sap patir i servir-se d'oportunisme per emportar-se els tres punts de Màlaga (0-1)

L'equip blanc-i-blau suma tres victòries seguides, una ratxa que no veia des de feia exactament quatre anys

El RCD Espanyol ha patit per endur-se un resultat molt positiu de la visita al Màlaga aquest diumenge, però ha sabut resoldre la situació amb efectivitat i una bona dosi de paciència per resistir el setge de l'equip local, que ha estat especialment intents en els inicis de les dues parts del partit.

El homes de Quique Sánchez Flores no han començat massa convençuts en defensa, i han donat ales a l'atac del Màlaga, que buscava la victòria desesperadament per trencar una ratxa de set partits sense guanyar. En el primer quart d'hora, han avisat tres vegades amb perill, la primera per part de Juanpi i, les altres dues, de Michael Santos. Fins i tot han sovintejat les ocasions dobles, i els salvadors han estat Diego López, que ha rebutjat una rematada a boca de canó, i Diego Reyes, que ha tret una pilota sobre la línia de gol.

L'Espanyol, en canvi, ha aprofitat la primer, una fuetada impressionant de Piatti que ha botat just al davant de Kameni i ha entrat fregant el pal. Era el minut 17, i el Màlaga ha quedat desconcertat. Només ha tornat a tenir una ocasió, al 32, compartida entre Santos i Demichelis, que es retrobava com a contrari amb l'equip amb que va començar aquesta mateixa temporada. Un altre experiquito, Kameni, ha aturat sense problemes l'única jugada dins l'àrea de Gerard Moreno, que ho ha provat de cap.

La segona part ha semblat una còpia exacta de la primera, amb l'excepció que l'Espanyol no ha trobat porta. Els de Sánchez Flores han patit encara més, però aquesta vegada han semblat més concentrats, i David López s'ha multiplicat per frustrar moltes aproximacions del Màlaga. Ha estat més mèrit seu, que defecte en la punteria del Màlaga, el fet que l'empat no arribés.

Quique ha fet sortir Caicedo, que ha tornat a l'equip després del culebrot del mercat d'hivern, en substitució de Reyes, per tal que l'equatorià estirés una mica l'equip en vertical i que el Màlaga hagués de mirar una mica més enrere que no pas endavant. Però l'experiment ha tingut poc efecte, i, Diego López ha hagut de lluir-se més davant les arribades locals, especialment en una rematada molt perillosa, al 82, de Charles, un dels homes frescos que Marcelo Romero ha fet sortir a la segona part. El porter periquito fins i tot ha vist una targeta groga al minut 88 per intentar perdre temps, i ha tingut una intervenció providencial en un córner en el temps afegit.

El resultat no pot ser més positiu per a l'Espanyol, que suma tres victòries en els últims tres partits, una ratxa que no aconseguia des del febrer del 2013. A més, se situa provisionalment a quatre punts de les places de Lliga Europa. El Màlaga comença a complicar-se la vida: ha perdut cinc dels últims sis compromisos, però li queda un coixi de quatre punts per sobre del descens.