Cabrera i Lewandowski disputen una pilota durant el Barça-Espanyol (Reuters)
El derbi

L'Espanyol impugna el derbi contra el Barça per l'alineació de Lewandowski

El club blanc-i-blau considera que el polonès hauria d'haver complert el partit de sanció derivat de la targeta vermella que va veure al Sadar. Competició s'ha inhibit en algunes impugnacions recents, però ha atès les reclamacions per alineacions indegudes després d'una sanció

Redacció Esport3Actualitzat

L'Espanyol ha impugnat aquesta tarda davant la Federació Espanyola el partit que va empatar dissabte al Camp Nou (1-1). L'argument del club blanc-i-blau és que, malgrat la suspensió cautelar de la seva sanció per part del Tribunal Central Contenciós de Madrid, el davanter del Barcelona Robert Lewandowski no hauria hagut de disputar el duel. Per l'Espanyol, el polonès hauria hagut de complir, almenys, el partit de sanció derivat de la targeta vermella que va veure al camp de l'Osasuna i que va venir motivada per situacions del joc.

Segons un comunicat emès pel club, "aquesta flagrant injustícia posa en risc l'essència de la nostra competició i se sustenta en una resolució precipitada i amb mancances jurídiques evidents". El club blanc-i-blau ja va presentar un primer recurs al Comitè de Competició abans del partit, però aquest es va declarar incompetent per revocar una decisió presa per un tribunal ordinari.

Diego Martínez: 'Mateu Lahoz és un dels millors àrbitres del món'
El tècnic de l'Espanyol durant el partit (Reuters)

En aquest sentit, el Comitè també s'ha inhibit davant d'algunes de les últimes peticions d'impugnació que se li han presentat. El juliol del 2020, el Deportivo de la Corunya va sol·licitar la repetició de l'última jornada de la Lliga de Segona Divisió perquè els gallecs havien hagut de suspendre el seu partit contra el Fuenlabrada per un brot de covid-19 al conjunt madrileny. Així, el Deportivo va descendir matemàticament sense haver jugat, després de la resta de marcadors de la jornada. El club de Riazor va impugnar tota la jornada però el Comitè es va declarar incompetent perquè només s'ocupa de qüestions de disciplina esportiva "referits a les regles de joc o de competició". Amb tot, aquest últim supòsit es podria considerar com a vàlid en el cas de Lewandowski, amb una sanció esportiva confirmada per Competició, Apel·lació i el Tribunal Administratiu de l'Esport. De fet, Competició sí que ha assumit i ha castigat diversos casos d'alineacions indegudes de jugadors sancionats els últims anys.

L'Espanyol ja havia impugnat un derbi el 2006 per alineació indeguda de Xavi (a la imatge) i Puyol

És la segona vegada que l'Espanyol impugna un derbi. El 2006, va impugnar el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya a Montjuïc (0-1 per als blaugranes) perquè el van disputar Xavi Hernández i Carles Puyol, que dies abans havien causat baixa d'una convocatòria amb Espanya per lesió. L'Espanyol va argumentar que, segons la normativa, Xavi i Puyol no podien jugar amb el seu club fins a cinc dies després de la disputa del partit de la selecció espanyola, però el Comitè de Competició no li va donar la raó.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut