Barça

Leo Messi, amb un hat-trick, lidera el triomf del Barça a Sevilla (2-4)

Cop d'autoritat del Barça a la Lliga amb hat-trick de l'argentí i gol, per fi, de Luis Suárez

Francesc LatorreActualitzat

Deia Ernesto Valverde en la prèvia del partit que l'enfrontament del Sevilla podia esdevenir clau per al desenllaç de la Lliga. Doncs el Barça ha fet un pas de gegant cap al títol perquè ha guanyat en una de les sortides més complicades que li quedaven fins al final del campionat. La presència d'Umtiti a l'onze inicial ha estat la gran novetat de l'alineació del tècnic blaugrana al Sánchez Pizjuán. El francès, que no jugava des del 24 de novembre, ha format parella amb Piqué a l'eix de la defensa. A davant, Coutinho ha estat l'acompanyant de Messi i Suárez. Dembélé ha començat el partit des de la banqueta, en el que es podria interpretar com una rotació de cara al partit de Copa dimecres que ve al Bernabéu.

La primera part ha sigut molt vistosa, amb molt ritme per part dels dos equips. La primera aproximació del Barça ha tingut Coutinho com a protagonista. El brasiler ho ha provat des de lluny i Vaclik no ha tingut massa problemes per aturar en dos temps (min. 10). Ben Yedder ha estat el primer a provar-ho per als andalusos en una jugada personal que ha pogut desviar Umtiti en última instància (min. 17). I tot just després, en el minut 21, ha arribat el primer gol del partit. Promes li ha pres la pilota a Messi en línia defensiva i ràpidament ha connectat amb el mateix Ben Yedder. El francès ha vist tot sol a Jesús Navas, que ha superat Ter Stegen amb un xut creuat. El Barça ha sabut replicar de manera ràpida i Arturo Vidal ha fet lluir Vaclik amb un cop de cap a centrada de Jordi Alba (min 24). Ha estat l'avantsala del gol de l'empat. Aquesta vegada la centrada l'ha fet Rakitic i Messi ha engaltat una volea genial que ha entrat per l'escaire dret de la porteria andalusa. Un autèntic golàs de l'argentí que tornava a anivellar el partit (min. 25). Semblava que tots dos equips marxarien al descans amb aquest resultat d'empat, però el Sevilla s'ha tornat a avançar en el minut 41. El Sevilla ha recollit una pilotada llarga de Ter Stegen i l'esfèrica ha acabat a peus de Sarabia. La seva centrada l'ha rematat de primeres Mercado amb cama dreta per fer el segon dels de Pablo Machín. El Sevilla encara hauria pogut fer el tercer en una centrada de Promes que Kjaer ha rematat ajustat per sobre del travesser de Ter Stegen.

Valverde no ha quedat satisfet amb el que ha vist en el primer temps i a la mitja part ha fet dos canvis, circumstància gens habitual en el Txingurri. Arturo Vidal i Semedo ja no han tornat a sortir i els seus llocs els han ocupat Dembélé i Sergi Roberto. Tots dos s'han situat a la banda dreta del conjunt blaugrana. Al minut 52, el francès ha tingut una gran oportunitat per empatar però no ha estat gens encertat a l'hora de rematar una centrada molt precisa de Suárez. En aquesta mateixa acció, Dembélé ha reclamat penal de Navas. Al minut 60 el Barça ha reclamat una altra pena màxima, en aquest cas del danès Kjaer sobre Suárez, però Mateu Lahoz ha acabat assenyalant córner. Al Barça li costava generar perill però en el minut 67 ha aconseguit l'empat, i altra vegada gràcies a Messi. Rakitic ha interceptat una mala passada llarga de Vaclick. El croat ha vist Dembélé a la banda dreta i el francès ha sabut trobar Messi. L'argentí ha definit amb un altre xut ben col·locat, aquesta vegada amb la cama dreta. I tres minuts més tard, nova genialitat del 10 del Barça que a punt ha estat de fer el tercer amb un xut que ha sortit desviat per sobre del travesser. A un quart d'hora del final, Valverde ha donat entrada a Carles Aleñá, que ha substituït un discret Coutinho. El tram final del partit s'ha convertit en un atac-i-gol del Barça sobre la porteria andalusa. I a cinc minuts del final, qui si no, ha tornat a aparèixer Messi. L'argentí, més llest que ningú, ha recollit un rebuig de la defensa sevillista a xut de Carles Aleñá. Messi ha definit amb una "picadeta" marca de la casa que Vaclik només ha pogut acompanyar amb la mirada. Les estadístiques de Messi amb el Sevilla són espectaculars: 36 gols en 37 partits. Al millor jugador del món, encara li quedava un altre detall, en aquest cas en forma d'assistència al seu soci d'atac Luis Suárez. Passada en profunditat per a l'uruguaià, que ha definit amb calma i tranquil·litat per allunyar els fantasmes i recuperar confiança.

El pròxim partit del Barça serà dimecres al Santiago Bernabéu, en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei. Un enfrontament que es podrà veure en directe a TV3 i que el Barça encararà carregat de moral després de la victòria a Sevilla. Serà la primera visita de les dues que faran els de Valverde aquesta setmana al conjunt de Solari. Dissabte hi tornaran, en aquesta ocasió en partit de lliga.

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut