La carta oberta de Jürguen Klopp escrita amb el cor (Reuters)
Futbol

L'emotiva carta oberta de Jürgen Klopp després de guanyar la Premier League

L'entrenador del Liverpool parla de la passió dels aficionats, del paper dels ídols del club i critica les aglomeracions que es van veure per celebrar el títol de campions

Redacció Esport3Actualitzat

L'entrenador alemany del Liverpool, Jürgen Klopp, té un compromís amb l'equip anglès que va més enllà del que és estrictament futbolístic. N'ha donat algunes mostres al llarg dels 5 anys que fa que dirigeix el Liverpool i, ara, una vegada ha aconseguit guanyar la Premier League després de 30 anys, ha escrit una carta oberta que ha publicat el diari local Echo on repassa la passió amb què els aficionats viuen els partits de l'equip, l'important paper dels ídols del club, la rivalitat amb l'Everton i, fins i tot, es permet renyar els aficionats que van acabar celebrant el títol amb aglomeracions.

És només quan coneixes les persones que sents el batec del cor de la ciutat i després t'adones de com és d'especial.

Aquest és un moment increïble per als increïbles seguidors d'un club increïble en una ciutat increïble. Per alguns de vostès, és el final d'una llarga espera perquè el Liverpool sigui campió, però ja sigui que hagin estat esperant durant 30 anys o 30 minuts, espero que estiguin gaudint aquest moment tant com el mereixen.


Klopp també menciona en la seva carta dos ídols del club: Sir Kenny Dalglish i Steven Gerrard i assegura que ells mereixen aquest títol i representen tots els exfutbolistes i entrenadors que han posat el seu gra de sorra en la història del Liverpool. Però el tècnic alemany ha parlat també dels aficionats "reds".

Són tan importants que sense ells res del que hem aconseguit seria possible. M'encanta la seva passió, les seves cançons, la seva negativa a acceptar la derrota, el seu compromís, la seva comprensió del joc i la seva fe en el que estem fent.

I es permet la llicència d'esbroncar els seguidors del Liverpool que van sortir al carrer per celebrar el títol de campions sense respectar les distàncies de seguretat.

Tots hem fet molt per lluitar contra la Covid-19 i aquest esforç no es pot deixar perdre. Quan sigui el moment adequat, ho celebrarem. Gaudirem d'aquest moment i pintarem la ciutat de vermell. Però ara, ens hem de quedar a casa.

I Jürgen Klopp acaba la seva carta oberta recordant la importància de l'Everton, el seu gran rival ciutadà, i amb una frase mítica.

Mai caminaràs sol.

Anar al contingut