Orio Cardona espera repetir la victòria de l'Olla de Núria.
Curses de muntanya

L'elit mundial confirma la seva presència a l'Ultra Pirineu, que oferirà en directe TV3

Oriol Cardona defensarà el liderat de les World Series contra el japonès Ruy Ueda, i Eli Gordón i Gisela Carrión intentaran batre les favorites

Josep M. PuigActualitzat

L'actual líder de les World Series i guanyador de l'Olla de Núria, Oriol Cardona, serà a la línia de sortida a Bagà per participar a la prova Sky de l'Ultra Pirineu, que es podrà veure en directe per TV3 a partir de les 10 del matí del dissabte 5 d'octubre. Cardona, que combina l'esquí de muntanya i el trail running, està fent una gran temporada amb un primer lloc a la Buff Epic Trail, dos segons llocs a la Mt. Awa Skyrace i la Yading Skyrace, un tercer a la Livigno Skyrace i un sisè lloc a la Zegama-Aizkorri.


Ben a prop del de Banyoles hi haurà el japonès Ruy Ueda, segon en la classificació World Series, i que arriba a l'Sky Pirineu a intentar col·locar-se en el primer lloc. Al seu costat hi haurà també Pablo Villa, recent guanyador de la TDS de l'UTMB. Villa ja va guanyar l'Ultra Pirineu el 2017, el 2018 la Marató Pirineu i aquest any ve per optar al triplet. El recordman de la Zegama-Aizkorri, Stian Angermund-Vik, també correrà: el noruec s'estrena a la Salomon Ultra Pirineu en un gran moment de forma després de guanyar l'OCC de l'UTMB i aconseguir resultats destacats com una quarta posició a Zegama, a la Marathon du Mont-Blanc i a la Salomon Ring of Steall Skyrace. Altres corredors de nivell com el francès Thibaut Garrivier, l'italià Marco de Gasperi, el suec Petter Engdahl, els que mai fallen com Zaid Ait Malek, Pablo Villalobos, Pere Rullan o el jove del Salomon IATI team Jan Margarit estaran també preparats per provar aquesta nova cursa.

El cartell femení també és d'infart. En la línia de sortida hi haurà atletes com la noruega Yngvild Kaspersen, que es va endur la victòria en la Zegama-Aizkorri de 2016, i la britànica Holly Page, que en el que porta d'any ha aconseguit un segon lloc a la Coastal Challenge i a la recent Ring of Steall Skyrace. També ha aconseguit ser tercera a la Buff Epic Trail i cinquena en la Livigno Skyrace. D'altra banda, les bessones sueques Lina i Sanna El Kott i la seva compatriota Johana Astrom també lluitaran per situar-se entre les primeres. A part d'aquestes corredores, també hi haurà atletes de casa, com la component del Salomon IATI Team Eli Gordón, que l'any passat va guanyar la Mitja Pirineu i la jove promesa Gisela Carrión, campiona d'Espanya de Quilòmetre Vertical, segona en la mitja marató de Transvulcania, tercera a la Livigno Skyrace, quarta a la Zegama-Aizkorri o sisena a la Mt. Awa Skyrace. Ester Casajuana, Ainhoa ​​Sanz o Marta Molist també seran a la línia de sortida de Bagà.

Segona cursa de muntanya en directe per TV3

Després de l'Olla de Núria, TV3 emetrà la seva segona cursa de muntanya amb un desplegament tècnic que farà possible seguir els corredors per un dels millors paratges del Pirineu. Amb el suport d'un helicòpter, durant 4 hores de retransmissió, els espectadors podran gaudir d'aquest gran entorn situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La retransmissió començarà a partir de les 10.00, moment en què els primers corredors ja estaran pujant els últims metres abans d'arribar al Refugi del Niu de l'Àliga, situat al cim de la Tosa d'Alp, i s'allargarà fins a les 14.00, quan ja se sabran els guanyadors de la prova.

Els comentaris seran de Marc Negre i Josep M. Puig, amb l'anàlisi tècnica del corredor Marc Pinsach. La producció serà de Francesc Ortega i Alba Oliva i la realització la durà a terme un gran amant d'aquest esport, Xavier Casillanis.

La cursa també es podrà seguir a través dels mitjans digitals de TV3. La ultrafondista Bea Garcia en farà un seguiment especial per Twitter i Instagram amb l'etiqueta #UltraPirineuTV3.

Anar al contingut