Els jugadors de l'Atlètic celebren eufòrics el primer gol de Giménez contra la Juventus (Reuters)

L'Atlètic de Madrid tomba la Juventus i fa un pas de gegant cap els quarts de final (2-0)

Els del Cholo Simeone ha estat superiors durant una gran part del partit i s'emporten un merescut triomf davant la Vecchia Signora de Cristiano Ronaldo amb gols de Giménez i Godín

Josep CochActualitzat

L'Atlètic de Madrid ha aconseguit un important resultat de cara a la tornada al Juventus Stadium. Els gols de José María Giménez i de Diego Godin posen amb un avantatge considerable de 2 gols a 0 per a viatjar a Torí d'aquí a tres setmanes.

Partit molt intens el que s'ha vist als primers 45 minuts. Al minut 1 ja hi hagut una veritable declaració d'intencions del que seria el partit: un possible penal de Matuidi a Griezmann que al final ha quedat en no res. En el minut 8 hi ha hagut dues accions importants. Un llançament de falta de Cristiano Ronaldo que ha tret Oblak amb un mà dura i forta per rebutjar la pilota a còrner. I en els moments previs al llançament de la falta Diego Costa, que tornava a l'equip inicial, ha vist una targeta groga que el deixa fora de la tornada per acumulació d'amonestacions. En el 12 ha estat la Juve qui ha avisat. Bonucci, amb el cap, ha rematat de cap de manera franca a la sortida d'un córner, però la pilota ha sortit per damunt del travesser. Dos minuts després ha estat un xut de Thomas, des de molt lluny, que ha anat a les mans del porter de la Juventus. En el 23 era Mandzukic qui rematava amb el cap a la sortida d'una de les faltes laterals que hio hagut. De fet, aquest tipus de jugades són les que han provocat més mals de cap a la defensa "colchonera". La intensitat no baixava i en el 27 ha hagut d'intervenir per primer cop el VAR, per una caiguda de Costa dins de l'àrea. Al final la falta s'ha assenyalat fora de l'àrea. El llançament posterior de Griezmann al primer pal l'ha rebutjat Szczesny a córner. En el 34 ha estat Dybala qui ha xutat de lluny, però, tot i el bot que ha fet abans, Oblak l'ha aturat sense problemes. En l'última jugada de la primera part, Thomas ha vist una groga que també el farà perdre's per sanció el partit de tornada a Torí.

A la segona meitat els del Cholo Simeone han fet un pas endavant. En el minut 50, una gran assistència de Griezmann a Diego Costa, que ha encarat la porteria italiana en un frec a frec en companyia de Bonucci, però quan ja es cantava el gol, ha fallat a l'hora de definir. Tres minuts més tard ha estat Griezmann qui ha xutat al travesser. La seva vaselina ha estat desviada amb la punta dels dits pel porter polonès, posteriorment la pilota l'ha rebutjat a córner Chielini. Filipe Luis, en una de les centrades laterals, ha posat la pilota a l'interior de l'àrea i Morata ha rematat de cap al fons de la porteria. Els defenses italians han protestat la jugada i l'àrbitre alemany Felix Zwayer, un cop consultada la pantalla del video arbitratge ha decidit no donar per vàlid el gol. A les imatges s'ha vist com el davanter madrileny havia empentat prèviament al defensa Chielini. El VAR aquest ha encertat.

De fet, el Cholo Simeone ha sabut llegir molt bé el partit, i l'entrada del davanter madrileny per un fatigat Diego Costa abans de l'hora de partit, i del francès Lemar per Thomas, ha generat més fluides en atac i més oxigen al mig del camp. Amb aquestes premisses ha arribat el minut 78, quan Lemar ha botat un còrner a l'esquerra de l'atac madrileny, Morata ha rematat emn primera instància i José María Giménez ha aprofitat la pilota que ha quedat morta per fer pujar l'1 a 0 davant l'èxtasi del Metropolitano. Però encara n'hi hagut més. En el 83, nova jugada a pilota aturada, aquest cop una falta lateral des de l'altra costat de l'atac que ha xutat Griezmann, la defensa italiana no rebutja i un altre central uruguaià, en aquest cas Godín, ha rematat de manera acrobàtica per establir el 2 a 0. Ens els minuts dfinals la Juventus ha tingut encara un parell d'oportunitst per poder marcar. La primera en el 90, CR7 ha tirat d'estratègia a l'hora de posar en joc una falta, però la seva passada enrere cap a Bernardeschi no ha tingut el premi buscat gràcies a la gran intervenció d'Oblak. I la darrera en el minut 93, però amb els papers intercanviats: Centrada de Bernardeschi  i rematada de cap de Cristiano des de l'interior de l'àrea petita que ha sortir fora. Els madrilenys posen en franquícia els vuitens de final amb un 2 a 0 que molts haurien signat abans de començar el partit. La resolució final d'aquí a tres setmanes al Juventus Stadium.