L'Atlètic de Madrid guanya el derbi al Reial Madrid i deixa els blancs fora de la lluita per la Lliga (0-1)

Un Atlètic de Madrid molt sòlid i ben col·locat en defensa ha sabut anul·lar l'eficiència ofensiva del Reial Madrid. El francès Antoine Griezmann no ha perdonat en l'ocasió més clara. I el Madrid veu com se li escapa la Lliga

Daniel AlentoActualitzat

L'arribada de Zinedine Zidane a la banqueta del Reial Madrid en el lloc de Rafa Benítez semblava haver revifat l'equip, com a mínim en els partits al Santiago Bernabéu, tancats amb grans golejades. És clar que els seus rivals tampoc eren els més forts de la Lliga. La visita de l'Atlètic de Madrid, segon de la classificació, ha acabat amb l'efecte Zidane (0-1).

Només ha necessitat 40 segons el Reial Madrid per fer el seu primer xut, tot i que desviat, obra de Cristiano Ronaldo. En el duel entre l'alegria ofensiva blanca i la serietat i contundència al darrere dels "colchoneros", en els primers minuts s'han imposat els de casa amb ràpides arribades davant una defensa visitant una mica dubitativa. Els de Zidane, però, no han pogut treure profit de cap d'aquestes jugades inicials.

El primer xut, també desviat, dels de Simeone l'ha fet Augusto en el minut 10. Els atlètics, a partir de la pressió i la recuperació de pilota, han començat a marcar el ritme. Koke ha buscat el gol olímpic en el minut 11, i de poc no el troba. El joc s'ha travat quan el Madrid ha deixat de trobar forats per crear perill davant d'un rival massa endarrerit per sortir de manera fluida.

Un fort xut de falta de Cristiano Ronaldo aturat per Jan Oblak en el minut 31 ha estat la millor ocasió local d'aquesta fase. En l'altra porteria, després de la primera bona jugada d'atac dels de Simeone en tot el matx, Keylor Navas ha enviat a còrner un xut enverinat d'Antoine Griezmann en el minut 40. Dos minuts més tard, ha estat Koke el que ha posat a prova el porter de Costa Rica per forçar un nou servei de cantonada. Al descans el marcador seguia sense moure's.

Griezmann es retroba amb el gol

Tornant de vestidors, Karim Benzema ha deixat el seu lloc al davanter del filial madridista Borja Mayoral. Cristiano Ronaldo ha obert la segona part amb un xut massa creuat. A l'altra porteria, Danilo ha evitat que Griezmann es quedés sol davant de Navas. El davanter francès ha trencat una sequera de cinc partits sense marcar en el minut 53, en una bona contra amb Filipe Luis. Després del 0 a 1, Zinedine Zidane ha donat entrada a Lucas Vázquez en el lloc d'un desencertat James Rodríguez. El colombià ha escoltat els xiulets d'una afició que també s'ha atrevit a demanar la dimissió del president Florentino Pérez.

El Madrid ha acusat el cop. Primer, Navas, als  peus de Saúl, i, després, Carvajal, sota pals, han evitat el segon gol de l'Atlètic. Cristiano Ronaldo, el davanter local que més s'ha deixat veure, ha rematat de cap en el minut 68, però molt centrat en una pilota fàcil per al porter contrari. Zidane ha fet entrar Jessé per Isco i els seus jugadors s'han llançat a l'ofensiva.

Gabi ha fet caure Danilo dins l'àrea visitant en un penal que semblava tan clar com absurd en el minut 75, però que l'àrbitre Clos Gómez no ha concedit. L'últim quart d'hora ha estat un setge constant dels jugadors del Reial Madrid a la porteria atlètica davant un contrincant que li ha regalat molts metres. En el minut 83 novament Cristiano ha rematat de cap a les mans d'Oblak. En el 87 qui ha xutat ha estat Danilo, però ha creuat massa la pilota. Els crits contra Florentino Pérez han tornat a guanyar intensitat en els últims instants del matx mentre alguns espectadors marxaven abans d'hora de l'estadi.