L'Atlètic de Madrid cau amb estrèpit a Anoeta i deixa el títol de lliga en safata al Barça (3-0)

Willian José i un doblet de Juanmi han firmat els gols de la Reial Societat davant d'un equip de Simeone més pendent de les semifinals de la Lliga Europa

Xavi TorresActualitzat

La Lliga s'ha fet massa llarga per a l'Atlètic de Madrid. Amb la participació en la Lliga de Campions de la propera temporada garantida, ja només pensen en la Lliga Europa. La setmana que ve disputaran l'anada de les semifinals davant l'Arsenal. Tot i jugar amb la majoria dels seus titulars, poca intensitat i menys futbol. L'equip de Simeone només ha estat capaç de crear dues ocasions en tota la primera part, una rematada de cap de Godín a la sortida del segon córner (minut 21) i un xut massa alt de Griezmann (29').

La nova Reial Societat d'Imanol Alguacil ha tingut la sort de marcar en la seva primera aproximació. Una centrada de Januzaj, el millor futbolista del partit, ha acabat a la xarxa després d'un xut sec de Willian José que ha sorprès Oblak (27'), el porter menys batut de la competició fins avui. Ha estat el 14è gol del davanter brasiler de la Reial. Abans del descans només destacar un xut espectacular encreuat del mateix Januzaj (43') que ha estat a punt de significar el 2 a 0.

Simeone ha buscat la reacció a la segona part introduint Fernando Torres i Vitolo però només ha estat capaç de crear perill a pilota parada, amb rematades perilloses de cap de Torres (65') i Vrsaljko (67'). La Reial ha fet molt de mal jugant a la contra. Així, Januzaj (64'), Willian José (70') i Canales (74') han avisat del que passaria poc després.

Primer, als 79 minuts, quan Willian José ha assistit Juanmi per deixar-lo completament sol davant d'Oblak. El davanter, amb una vaselina formidable, ha fet el 2 a 0. I ell mateix, en temps de descompte, ha tancat la golejada rematant amb el cap una centrada precisa del defensa català De la Bella. Gran partit i excel·lent imatge de l'equip donostiarra. Des que Imanol es va fer càrrec, la Reial Societat ha guanyat tres partits i n'ha empatat un, i en cap dels quatre partits ha encaixat un gol. Li servirà per viure un final de temporada absolutament còmode. Amb aquesta derrota "colchonera", el Barça serà campió matemàtic si suma tres punts en el pròxim partit de lliga contra el Deportivo a Riazor.