Barça

Laporta: "Si no engeguem l'Espai Barça ens quedarem enrere"

El president del Barça referma a "Els matins" de TV3 la importància que s'aprovi el projecte Espai Barça. Confirma el retorn al club del doctor Ricard Pruna i assegura que hi ha ofertes tant per l'esponsorització de la samarreta com pel nom de l'estadi

Actualitzat

Joan Laporta, president del Barça, ha repassat en una entrevista al programa "Els matins"de TV3 els punts de màxima actualitat del Barça, tant en l'aspecte esportiu com institucional:

Dembélé: "Ell es vol quedar i nosaltres volem que es quedi. Sé que es vol quedar perquè tenim bona relació amb ell. El que passa és que té un representant i hi ha una sèrie de circumstàncies. Els hem de fer veure que no tot són els diners. Per mi, Dembélé és millor que Mbappé"  

Espai Barça: "Amb dret a vot ara hi ha uns 105.000 socis. Els compromissaris ja van autoritzar la inversió per al projecte espai Barça. Es convertirà en el complex d'esports i entreteniment més gran i més innovador en una ciutat europea. Vam entendre que s'havia de tornar a aprovar. Volem la màxima participació possible i per això hem fet una crida perquè el soci actualitzi les seves dades. No ens hem fixat uns mínims de participació".

Si hi hagués una negativa dels socis? "L'estadi cau a trossos i, per tant, seguirem treballant tant sí com no. Ara hem hagut de fer unes reformes exprés i això també té un cost. Hauríem de continuar posant pedaços i això no correspon a un club com el Barça. El soci va entendre que és un projecte necessari. L'any 2010 ja ho teníem tot llest i aprovat, però les juntes que van venir després van decidir que el nostre projecte no els agradava i en van engegar un de nou, que només s'ha complert en un 5%. El projecte ha de ser per gairebé un segle i ha d'incorporar les millores tecnològiques i mediambientals que corresponen i que no estaven contemplades en el projecte de l'anterior directiva".

Cost de l'Espai Barça: "No suposarà un cost afegit per als socis. A més de Goldman Sachs, hi havia més grups interessats a finançar la inversió que suposa l'Espai Barça. No està en risc, en cap cas, la propietat del club. el Barça sempre serà propietat dels socis i les sòcies. Els actuals inversors entenen que aquest és el principal actiu del club, i fins i tot els agrada. Hem heretat un deute important, però aquest projecte no és una despesa, és una inversió. els nostres competidors ja han fet aquest pas i si no el fem ens quedem enrere (...) Nosaltres venim d'una mala gestió i una de les conseqüències és l'endarreriment, pel que fa a la modernització, de les instal·lacions. Hi haurà una comissió de seguiment i els socis estaran puntualment informats sobre on aniran destinats cadascun dels euros que invertirem".

El nom del nou Camp Nou: "Tenim un mínim de 5 ofertes per posar nom al Camp Nou. Busquem treure el màxim rendiment. Seria per uns 30 milions d'euros per temporada i, si és a 10 anys, serien uns 300 milions. No diré noms perquè és objecte de negociació. L'important ara és saber que hi ha interès en el Barça".

 

Nou espònsor samarreta: "Un cop tinguem l'autorització per tirar endavant l'espai Barça, la prioritat és trobar el patrocinador per a la samarreta. Podria ser que renovés Rakuten, però hi ha altres companyies que estan oferint més i ara la quantitat és important. Per a nosaltres és irrenunciable la defensa dels drets democràtics i ètics a l'hora d'escollir el soci".

Impacte marxa Messi: "A l'estiu vam notar un impacte, però amb les enquestes que tenim ara veiem que la gent i els inversors veuen que un Barça sense Messi també és atractiu. El fet que hi hagi una sèrie de jugadors joves que demanen pas amb força està creant una il·lusió. Teníem una bona proposta d'esponsorització de la samarreta procedent de l'Índia, però va caure per la marxa de Messi".    

El forat del Barça: "Estem fent una "due diligence" que pràcticament està acabada, i quan la tinguem la posarem a disposició dels socis i sòcies. Ho farem o abans que s'acabi l'any o a l'inici del que ve. Hi ha situacions difícils d'entendre que nosaltres no podem determinar si són delicte, però que per nosaltres són irregulars, i algú ha de determinar si és una actuació delictiva o poc ètica. Hi ha mala gestió i no soc qui per determinar si és mala fe".  

Fitxatge doctor Pruna: "Ricard Pruna ja està fet. No sé què necessitarà per incorporar-se, però en principi ja està".

 

 

Fitxatges d'hivern: "Intentarem reforçar la plantilla, però en aquests moments no tenim marge salarial. Per tant, hem de deixar treballar el director de futbol, a veure quines possibilitats tenim. Ferran Torres és un dels jugadors que la direcció de futbol té enfocat i ja veurem com va. Hem d'estar pendents de molts temes"  

Pilota d'Or a Messi: "A París no vaig parlar amb Messi. Vaig sentir alegria per ell perquè s'ho mereix, i orgull perquè en part el Barça és partícip d'aquest guardó".

Marxa de Messi: "Tots els candidats volíem que es quedés. Sempre vaig dir que faríem tot el possible dins les possibilitats econòmiques del club. Va ser impossible per marge salarial. Jo no li vaig demanar mai jugar gratis, era absurd. En tot cas, hauria de sortir d'ell. S'ha format una polèmica amb un origen falsejat (...) el club ha de tenir una bona relació amb el millor jugador de la seva història i Leo sempre tindrà la mà estesa perquè el Barça és casa seva".

 

 

El femení al Camp Nou?: "En el moment que nosaltres veiem que s'omplirà el Camp Nou, sí. Però ara no omplim ni el Johan. Imagina que anem a jugar al Camp Nou i hi ha 20.000 persones. Nosaltres estem fent una aposta decidida pel futbol femení. Ara es parla que l'Arsenal-Barça tindrà un aforament històric. A veure com va".

Projecte Superlliga: "El projecte segueix endavant. Seria la competició més atractiva del món. Hi ha un poder que es diu UEFA que no vol deixar de ser qui organitzi la principal competició.. Els clubs volem governar nosaltres la competició perquè som els que tenim les obligacions i la UEFA se'ns emporta el 25%. Els clubs anglesos han marxat per pressions polítiques, però ells en van ser els impulsors i hi continuen creient".

 

 

Finançament alternatiu a CVC: "No estem d'acord en el finançament que proposa CVC, perquè pensem que és una proposta que no és viable i que hipoteca els drets de TV per molts anys. Hi ha una proposta alternativa on això no passa. Confiem que la resta de clubs apliquin un bon criteri i ho vegin".  

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut