BARÇA

La junta de Laporta ja té l'aval: "Volem que comenci una etapa esplendorosa al Barça"

El president electe i els futurs directius han signat davant notari l'aval de 124,6 milions d'euros després de tancar a contrarellotge un acord amb l'empresa Audax

Redacció Esport3Actualitzat

Joan Laporta es convertirà en president del Barça després de tancar i signar l'aval necessari de 124,6 milions d'euros, que representa un 15% del pressupost (tal com marquen els estatuts de l'entitat barcelonista). Aquestes negociacions s'han tancat de forma definitiva aquest dimarts a la tarda, només un dia abans del termini per presentar l'aval a la Lliga de Futbol Professional. El tràmit de la presentació de documents i la firma davant notari s'ha allargat fins ben bé a la matinada. A la sortida, Laporta expressava la seva satisfacció. 

"Tot ha anat molt molt bé i demà presentarem ja l'últim tràmit davant la Lliga. El que hi ha ara és alegria i ara volem que aquesta alegria torni al Barça i comenci una etapa esplendrosa de la història del Barça". 

Després d'intenses negociacions a contrarellotge, la candidatura de Laporta ha arribat a un acord amb Audax, una empresa catalana d'energies renovables amb seu a Barcelona. En cas de no haver aconseguit l'aval necessari abans de dimecres, la junta gestora hauria d'haver convocat noves eleccions i el procés electoral s'hauria d'haver repetit des del principi.

 

 

Segons diferents fonts, els directius electes tan sols compten amb 50 milions d'euros en garanties patrimonials personals, concretament en béns immobles, que van presentar al Banc Sabadell, l'encarregat d'emetre l'aval, així que el contraaval que ha tancat la junta de Laporta amb Audax se situa al voltant dels 70 milions.

LaLiga tindrà un màxim de 24 hores per validar l'aval, el termini del qual per ser lliurat finalitzava aquest dimecres segons els estatuts del club blaugrana en complir-se 10 dies des de la celebració dels comicis.

El president d'Audax és José Elías, que no podrà entrar en la directiva de Laporta en no comptar amb l'antiguitat suficient com a soci del club (5 anys). En el seu lloc es postula per entrar-hi el vicepresident de l'empresa amb seu a Barcelona, Eduard Romeu. En principi, ho faria com a vicepresident econòmic en substitució de Jaume Giró, exdirector general de la Fundació La Caixa, com a compensació per l'aportació del contraaval que aportaria la companyia energètica. Però res d'això encara és segur, perquè precisament són els factors que s'estan discutint durant la negociació entre la junta de Laporta i Audax.
 
Finalment ha quedat descartada l'opció que incloïa un fons d'inversió nord-americà, HPS Partners, per aconseguir arribar als 124,6 milions. El risc era massa alt, ja que la companyia sol·licitaria uns interessos superiors al 5% que portarien els directius a haver de reunir fins a 6 milions per temporada per retornar l'ajuda.

D'aquesta manera, Laporta i la seva junta directiva ja tindran l'aval necessari, l'últim pas previ a la seva presa de possessió, que està prevista per a aquest dimecres a partir de les sis de la tarda a l'Auditori 1899 del Camp Nou.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut