Joan Laporta en una imatge d'arxiu
Joan Laporta en una imatge d'arxiu
Barça

Laporta acusa Rosell de voler cobrar comissions i titlla Soriano de traïdor

Joan Laporta continua llançant dures crítiques contra els que en el seu dia van ser companys de junta. Aquest cop ha estat a través d'un llibre, "Un somni per als meus fills", que va sortir ahir a la venda. Hi carrega durament contra Sandro Rosell i Ferran Soriano, directius que van marxar del club per les diferències que tenien amb l'actual president. De Rosell n'explica que va proposar-li el traspàs de Ronaldinho al Chelsea per cobrar-ne una comissió del 10%, i de Soriano, que qualifica de traïdor, explica que va intentar que ell dimitís després de la moció de censura impulsada per Oriol Giralt.

Actualitzat
Segons explica Laporta en el seu llibre, el dia 25 d'abril del 2004 Sandro Rosell li va comunicar que el Chelsea oferia 100 milions per Ronaldinho. "Li vaig dir que s'ho tragués del cap, que Ronnie no estava en venda, que no volia parlar més, però ell va afegir: "Jan, ens donen una comissió del 10%", explica Laporta, que hi afegeix: en "Sandro va tornar a insistir amb l'oferta del Chelsea com qui no vol la cosa. Em va recordar que si l'acceptàvem, ens donaven deu milions per repartir-nos. Aquella actitud em va indignar profundament".

De Rosell, també assegura que estava al darrere d'Oriol Giralt, promotor de la moció de censura. "La demanda no l'havia preparat aquest soci [Giralt], sinó un equip d'advocats al servei de Sandro Rosell i d'altres individus vinculats a juntes anteriors."

Pel que fa al president de Spanair, Ferran Soriano, critica que maniobrés a la seva esquena perquè dimitís després de la moció. "Tres directius que van dimitir van cometre un acte de traïció: Soriano, Albert Vicens i Evarist Murtra, a més de por, tinc la sensació que em van trair. Pretenien que em marxés per erigir Soriano com a president, però quan van veure que amb mi es quedaven deu directius i que no havia consens, es va postular Vicens, que tampoc va tenir el suport de la majoria [...]. Em va saber greu que haguessin actuat a la meva esquena, perquè Soriano i Vicens ho van fer amb total traïdoria i Murtra havia estat conspirant i embullant l'assumpte", explica Laporta.
Anar al contingut