Vela

L'Alinghi és el primer líder de l'Extreme Sailing Series que es disputa a Barcelona

L'embarcació suïssa, patronejada per Arnaud Psarofaghis, s'ha imposat en tres regates. El New Zeland Extrem n'ha guanyat dues i el Red Bull, una.

Miquel RibasActualitzat

Aquest divendres s'han disputat les primeres regates de la prova barcelonina de l'Extreme Sailing Series, amb catamarans que són uns autèntics Fòrmules 1 de l'aigua. Avui ha fet vent, però amb poca força, cosa que ha impedit veure'ls en la màxima esplendor. L'Alinghi suís lidera la prova. Les regates es fan molt a prop de la costa per facilitar la visió dels espectadors.

Amb 24 hores de retard ha començat la primera jornada de la prova barcelonina del circuit Extreme Sailing Series, que va haver d'ajornar-se dijous per un temporal de llevant amb força onatge. El vent d'entre 6 i 10 nusos ha permès regatejar la flota de vuit catamarans, però ha faltat una mica de força per veure aquests vaixells en la màxima esplendor, surfejant gràcies  als foils que els permeten aixecar-se de l'aigua.

En total, s'han disputat sis proves. L'Alinghi, patronejat per Arnaud Psarofaghis, s'ha imposat en tres regates. El New Zeland Extrem n'ha guanyat  dues i el Red Bull, una. Els dos catamarans  locals que debuten com a convidats en un prova d'aquest tipus han evidenciat falta de rodatge. El Team Extreme de Mitch Boot i el FNOB Impulse, amb l'olímpic Jordi Xammar a la canya, tanquen amb la setena i vuitena posició la classificació general, quan falten dues jornades.

Les regates es disputen molt a prop de terra, de manera que els aficionats poden disfrutar de la competició tant des de la platja de la Barceloneta com des de la graderia que hi ha al costat de l'Hotel Vela.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut