La presentació dels actes commemoratius del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92
Jocs Olímpics

L'Ajuntament de Barcelona impulsa una trentena d'actes per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics

Una pàgina web, conferències i exposicions són algunes de les iniciatives previstes durant l'any

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat tot un seguit d'iniciatives per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics que es van celebrar a la ciutat l'any 1992.

Per començar, el consistori barceloní ha impulsat una pàgina web que recull els millors moments viscuts durant els dies que la capital catalana va ser l'epicentre de l'esport mundial. Al llarg del 2017, a més, hi ha previstos fins a una trentena d'actes que tenen com a objectiu "mantenir viva la flama olímpica", tal com ha anunciat l'alcaldessa, Ada Colau, durant la presentació.

Entre els esdeveniments més destacats hi ha el cicle "Ciutat i olimpisme", que recull conferències i exposicions que fixen l'objectiu en el record i l'impacte que va viure Barcelona en convertir-se en amfitriona dels Jocs. En un vessant més esportiu, sis atletes medallistes l'any 1992 han confirmat la participació a la popular Marató de Barcelona. Es tracta dels podis masculins i femenins de la prova del 92: el coreà Young Cho Hwang (or); el japonès Koichi Morishita (plata); l'alemany Stephen Freigang (bronze); la russa Valentina Yegorova (or); la japonesa Yuko Arimori (plata), i la neozelandesa Lorraine Moller (bronze).

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona s'ha omplert d'autoritats en l'acte de presentació d'aquesta iniciativa: Neus Munté, en nom de la Generalitat de Catalunya; Alejandro Blanco, en representació del Comitè Olímpic Espanyol; José Perurena, del Comitè Olímpic Internacional, i Miguel Sagarra, del Comitè Paralímpic Internacional, entre d'altres.

Anar al contingut