Nouri, en un partit amb l'Ajax
Futbol

L'Ajax indemnitzarà la família d'Abdelhak Nouri, el jugador amb danys cerebrals irreversibles

El club admet que no es va dispensar l'atenció mèdica adequada al futbolista, que va caure fulminat en un partit amistós l'any 2017, i pagarà gairebé 8 milions d'euros

L'Ajax ha arribat a un acord amistós amb la família d'Abdelhak Nouri, el jove jugador de l'equip que va patir danys cerebrals irreversibles després de caure fulminat durant un partit, l'any 2017. El club neerlandès indemnitzarà amb 7.850.000 euros la família del jugador a més de retirar el dorsal 34, que lluïa habitualment el futbolista.

El pacte arriba un any després que la família de Nouri amenacés de portar el cas al Tribunal d'Arbitratge de la Federació Neerlandesa de Futbol.  

L'Ajax ha reconegut que l'atenció mèdica que es va dispensar a Nouri en el camp no va ser l'adequada. Els fets van passar en un partit de pretemporada entre l'Ajax i el Werder Bremen, a Àustria, l'estiu del 2017. Després de 3 anys en coma, Nouri va poder comunicar-se amb la família amb lleus moviments de cella, segons va revelar el seu germà.    

Edwin van de Sar, director general de l'Ajax, ha assenyalat en un comunicat: "Apreciem molt la forma com la família cuida en Abdelhalk de dia i de nit, amb molt d'amor i dedicació". I ha assegurat que cap jugador portarà el 34, "a menys que la família i l'equip vulguin fer una excepció".

Mohammed Nouri, pare del jugador, ha indicat de la seva part que dedicarà la indemnització a crear una fundació en honor al seu fill. "És bo que la discussió sobre la responsabilitat i les seves conseqüències sigui cosa del passat i que puguem mirar endavant junts".  


 

Anar al contingut