Dakar

Laia Sanz acaba novena el Ral·li Dakar, la millor classificació d'una dona en la categoria de motos

La novena posició en la general de Laia Sanz en el Dakar és un just premi a l'excel·lent ral·li que ha protagonitzat la pilot de Corbera. Sanz ha superat el registre històric d'una dona en la categoria de motos

Laia Sanz (Honda) ha acabat el Ral·li Dakar en novena posició, la millor en la història de la prova d'una dona en la categoria de motos. Aquest rècord el tenia Christine Martin, que l'any 1981 va ser desena. En cotxes, però, hi ha una guanyadora de la cursa des de l'any 2011, en què l'alemanya Jutta Kleinschmidt es va imposar al volant d'un Mitshubishi Pajero.

La pilot de l'equip KH7, de 29 anys, va començar l'última etapa vuitena de la general, amb 2 minuts d'avantatge respecte a l'eslovac Ivan Jakes. Però Jakes ha fet una gran etapa, ha sigut el primer en la categoria de motos i ha pres el lloc a una Sanz que ha perdut temps per una caiguda (l'única seva en tota l'edició) en el fang. Aquest fet no desmereix l'extraordinària actuació de la de Corbera en aquest Dakar.

La tretze vegades campiona del món de trial i 3 d'enduro va fer el millor resultat parcial en l'octava etapa, en què va ser cinquena. Va arribar a rodar tercera a 44 segons del primer a 38 quilòmetres de l'arribada. Per primera vegada en la història del ral·li una dona estava en condicions de lluitar per un triomf d'etapa.

Sanz ha confessat que està "molt contenta per la carrera que he fet i per un resultat que mai havia somiat. "Quan he arribat a la meta he fet una abraçada a la meva gent i no he pogut evitar que em caigués alguna llagrimeta".