El partit va començar 35 minuts tard, a causa de diferents aldarulls (Reuters)
FUTBOL

La UEFA demana disculpes una setmana després de la final de la Champions

El màxim organisme del futbol europeu ha emès un comunicat en què assegura que ja ha identificat què és el que va passar i que treballarà perquè no es torni a repetir

Redacció Esport3Actualitzat

Les disculpes s'han fet esperar. Gairebé una setmana després de la final de la Champions League, que enfrontava el Liverpool i el Reial Madrid a l'estadi de Saint-Denis, la UEFA ha demanat perdó als aficionats pel que van viure.

"La UEFA vol demanar disculpes a tots els espectadors que van haver de viure o presenciar esdeveniments aterridors i angoixants durant la prèvia de la final de la UEFA Champions League."

"Cap aficionat hauria d'haver viscut aquesta situació, que no ha de tornar a succeir."

L'organisme europeu del futbol va iniciar, arran dels incidents, una auditoria independent per identificar les mancances i les responsabilitats de totes les entitats implicades en l'organització de la final. D'aquesta manera, la UEFA ha anunciat que, gràcies a l'auditoria, s'obtindrà una cronologia del que va passar aquell dia per obtenir un seguit de recomanacions sobre bones pràctiques de cara a futurs esdeveniments.

El Reial Madrid demana explicacions

Abans que la UEFA fes públic el seu comunicat, el Reial Madrid ha demanat explicacions a l'organisme sobre el que va passar ara fa gairebé una setmana a París. En l'escrit, el club blanc es mostra indignat amb el que van viure els seus seguidors, pels qui demana "una resposta i que es depurin responsabilitats". A més, l'entitat dirigida per Florentino Pérez destaca que "el futbol ha transmès una imatge molt allunyada dels valors i objectius que ha de perseguir".

En el mateix comunicat, el Reial Madrid exigeix saber quins van ser els motius pels quals París va ser escollida com a seu de la final tenint en compte tot el que va passar abans del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut