Pau Ribas intenta robar la pilota a un jugador de Polònia (EFE)
Bàsquet

La selecció espanyola guanya Polònia (90-78) i lluitarà per les medalles al Mundial de la Xina

La selecció espanyola jugarà per les medalles. Torna la confiança en el tir exterior per desfer-se de l'equip revelació

Víctor LavagniniActualitzat

L'equip de Sergio Scariolo ha confirmat el pronòstic i s'ha classificat per a les semifinals de la Copa del Món FIBA contra el guanyador del partit entre Austràlia i la República Txeca que es disputarà demà.

L'impacte inicial de Ricky en atac, amb vuit punts seguits, ha donat el primer avantatge espanyol per 16 a 9 en cinc minuts després d'un triple de Rudy. Polònia, un equip sòlid, amb criteri, ordre i disciplina, ha empatat a 18. Espanya ha guanyat el primer parcial, 22 a 18.

Una ratxa, el tir exterior de Juancho Hernangomez, 14 punts sense error, ha obert una diferència de 10 punts que ha obligat Mike Taylor ha parar el rellotge. Els polonesos han tornat al partit per segona vegada i en tres minuts ha completat un parcial d'1 a 9 (39-37). Tot i un recuperat encert el tir exterior, 47%, i assegurar el rebot, els espanyols no han pogut evitar els 18 punts a la pintura del rival en una primera part que ha acabat amb el resultat de 46 a 41.

A la represa Espanya ha pujat la pressió sobre la pilota. L'encert de Rudy (5 de 5 des del perímetre) amb dos triples consecutius ha provocat un parcial de 10 a 0. Màxim avantatge de 13 punts que no ha evitat que la defensa i concentració poloneses reduïssin el desavantatge a 7.

 "No vull excuses. Ni bajanades". Temps mort de Sergio Scariolo per evitar que Polònia reaccionés per tercer cop.

Aparició de Willy Hernangomez, autor de 18 punts, a l'últim quart imposant-se a la zona. Polònia, però, no ha marxat del partit i s'ha posat 76 a 72 en el minut 34. En aquest moment ha aparegut Ricky, que amb aquest partit s'ha convertit en el líder d'assistències a la història del campionat del món, i ha tancat el partit i la classificació amb dos triples seguits. El base del Masnou ha acabat amb 19 punts, 9 assistències i 5 rebots.  

Anar al contingut