Retalls de premsa de la final de la Copa del 1937 (Llevant)
Futbol

La RFEF atorga al Llevant la Copa de 1937

La Federació atén una reclamació històrica del club granota, que obté, amb 86 anys de retard, el títol més important del seu palmarès

Redacció Esport3Actualitzat

Decisió històrica al futbol espanyol. La Federació Espanyola ha aprovat el reconeixement del títol de la Copa de l'Espanya Lliure que el Llevant va guanyar l'any 1937. Es posa final així al litigi històric que el club i les institucions valencianes mantenien davant la negativa de la Federació, que estimava que la competició, pel fet de disputar-se durant la Guerra Civil i amb la participació només dels equips de les zones no ocupades per les forces que es van sublevar.

 

El Llevant va guanyar la Copa del 1937 en una final disputada a l'estadi de Montjuïc de Barcelona davant el València. És la primera Copa guanyada per l'entitat blaugrana. Aquest títol ja es considera oficial, tot i que falta que l'assemblea de la Federació d'aquest estiu la refrendi.

La Lliga Mediterrània, sense reconeixement

L'oficialitat del títol de Copa per al Llevant contrasta amb la Lliga Mediterrània que va guanyar el Barça. Tot i ser disputada el mateix any, aquest títol blaugrana encara no té el reconeixement de la Federació Espanyola de Futbol

Disputada també durant la Guerra Civil, la competició la van disputar vuit equips de la zona lleial a la República, tots ells catalans i valencians: Barça, Espanyol, Girona, València, Llevant, Gimnàstic València, Granollers i Atlètic Castelló. La Lliga Mediterrània va ser anul·lada el 1939 amb un decret de les autoritats franquistes.

Un títol per al Deportivo

Igualment, la Federació ha donat oficialitat a la competició Concurso de España, de la qual se'n va disputar només una edició, el 1912, amb la participació únicament del Deportivo de la Corunya i el Celta de Vigo i que va guanyar el conjunt corunyès.

 

Anar al contingut