Javier Fernández durant la seva actuació. (Foto: EFE)
Javier Fernández durant la seva actuació. (Foto: EFE)
Patinatge artístic

La pressió pot amb Javier Fernández en el seu debut en el programa curt

El patinador madrileny Javier Fernández no ha pogut superar la pressió del seu debut en l'estat espanyol en una gran competició i ha quedat cinquè amb 79,18 punts en el programa curt de la Final del Grand Prix que s'ha disputat aquest divendres a Barcelona

Actualitzat

Fernández s'ha vist frenat en el seu exercici amb la música de la cançó "Black Betty" de Ram Jam per una caiguda en el primer salt, un "quadruple Saltxow". Tot i completar bé la resta de l'actuació amb salts com el "triple Lutz" o el "triple Toeloop", els jutges no han passat per alt la seva relliscada inicial. Yuzuru Hanyu, número 1 del rànquing mundial i vigent campió olímpic i mundial, s'ha imposat en el programa curt amb un exercici de gran complexitat. Tanta que, tot i una caiguda quan intentava encadenar un "triple Lutz" amb un "triple Toeloop", els jutges li han donat 94,08 punts.

Els canadencs Kaiylyn Weaver i Andrew Poje, subcampions del món, lideren la classificació provisional de la modalitat de dansa, davant dels nord-americans Madison Chock i Evan Bates. Aquest dissabte es tornaran a enfrontar en el programa llarg. Aquesta mateixa jornada inclourà el programa lliure de totes les categories absolutes. En el individual masculí, a partir de les 20:45, Javier Fernández aspira a entrar al podi.

Anar al contingut