La Penya ha ofert un recital al Nou Congost

La Penya arrasa el Manresa i s'emporta el derbi (68-90)

El base Andrés Feliz, amb 16 punts, s'ha erigit en el líder de l'equip verd-i-negre per assaltar el Nou Congost

El Joventut Badalona ha sumat davant un Baxi Manresa molt inferior la seva tercera victòria consecutiva (68-90) a la Lliga Endesa. Andrés Feliz (16 punts) i Simon Birgander (13 punts i 7 rebots) han estat els més destacats de la bona actuació coral verd-i-negra, mentre que pel Baxi Manresa només Jordan Caroline (10 punts) i Tyson Pérez (11 punts) han estat a l'altura del partit.

El Baxi Manresa ha començat molt malament. Ha trigat més de tres minuts a anotar la seva primera cistella i les pèrdues de pilota (11 a la primera part) fruit de la bona defensa verd-i-negra i la seva poca presència al joc interior l'ha condicionat davant els pivots verd-i-negres. Al final del primer quart (19-27), el Joventut controlava el partit i no permetia que el seu avantatge fos inferior als deu punts malgrat les ratxes de joc del Baxi Manresa protagonitzades per Jordan Caroline i Tyson Pérez. Al descans, onze punts de diferència (37-48) amb una cistella final de Badio.

El partit ha quedat resolt al tercer quart quan el Joventut ha establert una màxima diferència de 26 punts (46-72, minut 29) davant un Baxi Manresa sense respostes sobre la pista. Andrés Feliz ha llançat la Penya amb nou punts consecutius a l'arrencada del tercer període (44-57, min. 23) i ja no hi ha hagut qui aturés l'equip de Badalona, que ha trepitjat l'accelerador amb Vives i Parra fins a sentenciar el partit (46 -72, minut 29).

Dani Pérez s'ha destapat en els triples en l'arrencada de l'últim període per posar el seu equip a 16 punts (62-78) al minut 34. El partit ha anat morint a poc a poc a favor dels verd-i-negres fins al definitiu 68-90.

La festa no ha estat completa per al Joventut de Badalona, que ha informat que el jugador suec Simon Birgander ha patit una fractura de la falange distal del tercer dit de la mà dreta i passarà pel quiròfan per fixar-la. L'evolució de la lesió marcarà el seu retorn a les pistes.